Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi alanında düzenlediği Büyük Ankara Festivali’nde stantlar tanıtımlarını sürdürüyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın tanıtım çadırında; 15 Temmuz sergisi, 36 Osmanlı padişahının minyatürü, eski Ankara fotoğraflarıyla 100’ün üzerinde kültür eseri bir arada sunuluyor. Tanıtım çadırına girişte, Büyükşehir Belediyesi ile Başkentliler arasında köprü görevi gören ve sorunların çözümünde önemli adımların atılmasını sağlayan Alo 153 Mavi Masa’nın hizmetleri tanıtılıyor. Ön kısımda ise Başkan Melih Gökçek önderliğinde Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği büyük projeler ve hizmetlerden dolayı alınan uluslararası ve ulusal çok sayıda ödül ve plaket tanıtıma sunuluyor.

Çadırda meraklıları için özel hazırlanan nostalji köşesinde ise antika niteliği kazanmış eski fotoğraf makineleri, kameralar, film makineleri, televizyonlar, daktilolar, flaşlar, mikrofonlar, çağrı cihazları, hesap makineleri, teypler, pikaplar, müzik dolapları ile eski gazete ve dergiler bulunuyor. Ziyaretçilere ayrıca 360 derecelik panoramik görüntülerle Ankara’nın dev rekreasyon alanları, parkları, kentsel dönüşüm alanları tanıtılıyor. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın yayınladığı 100’ün üzerinde kültür eserini bir arada görerek tanıma ve bir okuma fırsatı yakalayan Ankaralılar, 15 Temmuz şehitlerinin unutulmadığı sergide de darbe girişimine karşı Ankara’da kahramanca mücadele ederek şehit düşen 148 şehidin fotoğraflarını görebiliyor.

Ankara Sinema ve Sanat Akademisi de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tanıtım çadırında “Geleceğin Sinemacıları Başkent’te Yetişiyor” sloganıyla stant açtı. Stantta akademinin Ankara’da geleceğin sinemacılarını yetiştirmek için açacağı ücretsiz atölye çalışmaları hakkında bilgi ve başvuru belgeleri dağıtılıyor, bilgi veriliyor.