Araç kiralama şirketi Garenta ve ikinciyeni.com’un 2017 yılı rakamlarını ile 2018 hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Genel Müdür Özgür Maraş, 2017 yılında toplam 20 bin otomobilin satıldığını, 2018 yılında da çift haneli büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Araç kiralama şirketi Garenta ve ikinciyeni.com’un Genel Müdürü Özgür Maraş, 2017 senesini değerlendirerek 2018 hedeflerini aktardı.

Özgür Maraş, 2010 yılında 5 bin adet olan toplam araç parkını 2017 yılında kısa ve uzun dönem kiralama olmak üzere 7 yılda 7 kat artırarak sektörde ilk 3 firma içinde yer aldıklarını belirtti. İkinci el araç alım -satım platformu olarak konumlanan ikinciyeni.com sitesi üzerinden ise 2017 yılında toplam 20 bin otomobilin satıldığını, 2018 yılında da çift haneli büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

‘listele sat’ ve ‘hemen al’ gibi yeni satış özelliklerimizi de devreye alacağız

Geçtiğimiz yıl 20 bin otomobil sattıklarına dikkat çeken Özgür Maraş, 2018 yılında 27 bin otomobil satışı hedeflediklerini vurgulayarak, “2017 yılına kadar sadece Çelik Motor otomobillerinin satışını gerçekleştirdiğimiz ikinciyeni.com’a gelen yoğun talep üzerine sitede oluşturulan açık artırma platformunu tüm bireysel ve kurumsal müşterilerimizin hizmetine sunduk. Hafta içi her gün ortalama 100 otomobil satışa sunuyoruz. 2017 yılında 20 bin otomobil satışı gerçekleştirdik. 2018 yılında 27 bin otomobil satışı hedefliyoruz. Profesyonel ve bağımsız ekspertiz hizmetimizi, alanındaki geniş tecrübeleri ve uzmanlığı ile bağımsız kuruluş olan TÜV SÜD üzerinden yürütüyoruz. Çok yakın zamanda ‘listele sat’ ve ‘hemen al’ gibi yeni satış özelliklerimizi de devreye alacağız” dedi.

Türkiye’deki ilklere imza atan bir iş modeli oluşturduklarını ifade eden Maraş, yenilenen internet sitesi ile kullanıcılara daha konforlu ve hızlı hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Maraş, yeni nesil hizmetlerle daha çok kullanıcıyı hayallerindeki otomobillerle buluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

“Bugüne dek toplamda 17 bin otomobil anlık olarak değerlendirildi”

Yapay zeka uygulaması olan Carwizz’e de dikkate çeken Genel Müdür Özgür Maraş, uygulamanın hizmete açıldığı günden bugüne dek 17 bin otomobilin anlık olarak değerlendirildiğini söyledi. Maraş, şöyle konuştu:

“Siteye üye olanlar akıllı fiyatlandırma modülü olan Carwizz üzerinden otomobillerinin, piyasa değerini kolayca öğrenebiliyor. Carwizz ekspertiz raporunda mevsimsel ve ekonomik etkilerde dahil olmak üzere otomobiller en ince detayına kadar inceleniyor. Uygulamayı güncel otomobil değerlemesinin yanı sıra, otomobiller için yaptığımız gelecek fiyat öngörülerinde ve hasar analizlerinde de kullanabiliyoruz. 2016 Aralık -2017 Temmuz döneminde değerleme yapılan otomobil sayısı yaklaşık 4 bin iken; 2017 Temmuz ayında hizmete açılan Carwizz ile bugüne dek toplamda 17 bin otomobil anlık olarak değerlendirildi. Carwizz öncesi bir otomobilin değerleme süresi 48 saati geçerken, bugün tam 112 marka ve model anında değerlendiriliyor. Carwizz gibi yapay zeka ürünleri iş süreçlerinin daha optimize ve daha az hatayla sürdürülmesini sağlıyor”.

“Bugüne kadar dijital teknolojilere 5 milyon TL’den fazla yatırım yaptık”

Sadece iyi fiyat değil, doğru veri analizleriyle birlikte satış ve alım aşamasında uzman bir rehber gibi yol göstermeyi de hedeflediklerini ifade eden Özgür Maraş, ikinci el otomobil dünyasında sözcü konumda olduklarını kaydederek, “Yapısı itibari ile dijital dünyada doğan ve dijital teknolojinin imkânlarını sonuna kadar kullanan bir platformuz. Bugüne kadar dijital teknolojilere 5 milyon TL’den fazla yatırım yaptık. Gelecek yıllar için de bu konuda yapılan yatırımları artırmayı hedefliyoruz. Çok yakın bir gelecekte müşterilerimiz evlerinden çıkmadan, işlerinden izin almadan yalnızca birkaç butona basarak otomobillerini saatler içerisinde satma ve yine yalnızca telefonlarını kullanarak hayallerindeki otomobile saatler içerisinde ulaşacak. Sabah işe eski otomobilinizle gelip akşam evinize yepyeni bir otomobille dönebileceksiniz” diye konuştu.

Garenta sektörde ilk 3’e girdi

Çelik Motor bünyesinde faaliyet gösteren araç kiralama markası Garenta’ya da ilişkin bilgiler paylaşan Genel Müdür Özgür Maraş, 2010 yılında 5 bin adet olan toplam araç parkını 2017 yılında kısa ve uzun dönem kiralama olmak üzere 35 bin adete çıkararak sektörde ilk 3 firma içinde yer aldıklarını belirtti. Bu senenin ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre filo büyüklüğünü, uzun dönem kiralama markası GarentaPRO ile yüzde 19,2, kısa dönem markası GarentaDAY ile de yüzde 15,6 büyüme sağladıklarını vurgulayan Maraş, yılın sonunda da bir önceki yıla göre çift haneli büyümesini sürdüreceklerini söyledi.

Çelik Motor 2018 yılında iki yeni projeyi devreye alacak

Son olarak Çelik Motor’un 2018 yılında devreye alacağı iki yeni projesinden de bahseden Özgür Maraş, otomobil alım satımına farklı bir boyut getirecek olan Bulur markası ile ikinci el otomobil alıp satmak isteyenleri, ilanlar arasında kaybolmadan, son derece basit bir yolla buluşturacaklarına dikkat çekti. Üzerinde çalışılan diğer proje Praticar ile de kullanıcılar, otomobilleriyle ilgili vergi, bakım vb. tüm süreçleri bir uygulama üzerinden yürütebilecek.