KANAL S MİKROFONLARINA KONUŞTULAR

Samsun'un Bafra İlçesi'nde 4.'üncüsü düzenlenen  ve Türkiye’nin dikkat çekici Doğa ve Kültür festivalleri arasında kendisine yer bulan Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nde büyük ilgi gördü. Kanal S TV mikrofonlarına konuşan katılımcılar ve vatandaşlar, KapıkayaFest'in Samsun'a renk kattığını dile getirdi.

"VATANDAŞLARA DAVET"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat SOĞUK: Belediyelerimiz ilçelerinde bu tip oganizasyonlar bulunuyor. Bafra'mızda düzenlenen KapıkayaFest gerçekten çok güzel bir etkinlik. Biz de görmüş olduk. Spor ve sporun farklı branşlarını barındıran çeşitli bir etkinliği Bafra Belediyesi vatandaşlarla buluşturdu. Tüm vatandaşları davet ediyoruz. 

"ANA TEMA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ"

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: "Çok önemli ve uluslararası bir festival. 5 ülkeden yabancı pilotlar geliyor havada gösteri uçuşları yapacaklar.  Ülkemizin çok çeşitli yerlerinden sporcular ve pilotlar var. Su sporları, dağ yürüyüşü ve safari gibi birçok etkinliği aynı anda bulunduruyoruz. Yaklaşık 50 bin kişinin  katılımının sağlandığı festivalden bahsediyoruz. Ayrıca dünyadaki gelişmelerden dolayı bu yıl festivalin ana temasını iklim değişikliği olarak belirledik. İklim değişikliğine özellikle dikkat çekmeye çalıştık." 

OMÜ'DE FESTİVALDE 

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz ÜNAL: KapıkayaFest'in artık bir geleneksel festival olduğunu kabul ediyoruz. 4'üncüsünü düzenleniyor. OMÜ olarak da hem bilimsel hem de arka planını hazırlama ve aynı zamanda literatüre girme sağlama amacını taşıyoruz. Aynı zamanda standımızda Bafra ile alakalı çalışmalar ve projeler var. Burada arkadaşlarımız hem üniversitemizi tanıtma hem de bilgileri topluma servis edilmesini sağlamak için ciddi bir değer üretiyorlar. İki yıl sonra olması da bizim için özel. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 

"KAPIKAYA ENDER BİR ALAN"

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN: Sadece Bafra için değil, Samsun için önemli bir festival. Her türlü imkan var Doğal güzellikler var. Şehrimizi tanıtma adına önemli görüyorum. Bilhassa yamaç paraşütünde öyle bir hava akımı var ki paraşütçüler aynı noktaya inebiliyor. Bu ender görülen bir şey.  Burası doğal bir kamp alanı olsun de tesis yapılırsa büyük bir değer kazanacağını düşünüyorum. 

"BAFRA DAHA ETKİN OLMALI" 

İYİ Parti Bafra İlçe Başkanı Aydoğan YILMAZ: Bafra Belediyesi'nin düzenlediği Kapıkayafest'in 4. düzenleniyor. Bafra kültür, turizm ve doğa kültürü bakımından elverişli bir ilçemiz. Festival ilçemizin tanıtımı açısından öncülük ediyor. Daha önce buna benzer etkinlikler  olmaması Bafra'nın tanıtımını geciktirdi. İnşallah katkılarla Baframız daha etkin hale gelir. 

"GÜZEL AMA PAHALI" 

Sema DEMİR: Çok güzel bir etkinlik. Kapıkayafest Baframızın bir zenginliği, ücretsiz ulaşımda bu şartlarda anlamlı olmuş. Teşekkür ederiz. 

"AYRI BİR HEYECAN VERDİ"

Hüseyin EMRAH: Festivalde çok eğlendim. Baframızda böyle bir şey olması bizi mutlu ediyor. Tanıtım olarak da güzel. Broşürler dağıtılıyor. Bot gezintisi de ayrı bir heyecan katıyor. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve diğer yetkililer teşekkür ediyorum. 

"HERKESE TAVSİYE EDERİM"

Halit Kıvanç SEKBAN: 19 Mayıs İlçesi'nde ziraat mühendisi olarak çalışıyorum. Bizim ikinci festival heyecanımız. Böylesine güzel bir organizasyonu düzenledikleri için Bafra Belediyesi ve kaymakamlığa teşekkür ediyoruz. Takip edip hemen başvurumuzu yaptık. Burada olmaktan mutluyuz. 

DÖRT BİR YANDAN GELDİLER 

Berna Gökrem SEKBAN: Çocuklarımızla birlikte bu güzel ortamda vakit geçirmek istedik. Hem yaşadığımız yere yakın hem de çocuklarımız sporu görüp arkadaş çevrelerini genişletiyorlar. Çok güzel bir etkinlik Türkiye'nin dört bir yanından gelinmiş. Herkese tavsiye ederim.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.