Büyük Kayı Boyu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, tarihi Odunpazarı Evleri bölgesindeki bir otelin kahvaltı salonunda birlik ve beraberlik için toplandılar ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışma ve projeleri değerlendirdiler.

Dernek Başkanı Fikret Çeliker, kahvaltı etkinliğinde yaptığı konuşmasında, ’’Birlik ve beraberlik için kahvaltıda buluştuk. Önümüzdeki günlerde Eskişehir’de yapacağımız etkinlikleri ve projeleri birlikte planladık. Yapacağımız etkinlik ve projelerimizi açıklıyorum. Kayı köyümüzün sorunlarını birlikte tespit edeceğiz. Köyümüz çocukları Han ilçesine gidiyordu. Köyümüz çocuklarının tekrar köyümüz okulunda okuması için ve okulumuzun tekrar açılması için girişimlerimizi başlatacağız. Şehir içi ve şehir dışı kültür gezileri düzenleyeceğiz. Köyümüzde yılda bir sefer olmak üzere ’Köy Günü’ düzenleyeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Etkinlik programında, Halk Ozanı Tahsin Genç, saz eşliğinde Eskişehir ve Kayı köyü türkülerini söyledi. Şair Fehmi Erdoğan da, yazdığı şiirlerini okudu.