Malatya’nın Akçadağ ilçesinde düşen iki askeri uçakta şehit olan 4 pilot için Akçadağ Kaymakamlığı ve belediye tarafından Mevlit okutuldu.
24 Şubat günü İkinciler Mahallesi’nde Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı iki RF-4E savaş uçağının, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı düşmesi sonucu Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Hava Pilot Üsteğmen Salih Atalay, Hava Pilot Üsteğmen Onur Özkaya ile Hava Pilot üsteğmen Zeynel Özbahçeci şehit olmuştu.
Türkiye’yi derinden sarsan kaza sonrası soruşturma sürerken, bugün Akçadağ Kaymakamlığı ile Akçadağ Belediyesi tarafından şehit pilotlar için mevlit okutuldu. İlçedeki tüm camilerde Cuma namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutulurken, namaz sonrası da Akçadağ Kapalı Spor Salonu’nda şehitler için dua yapıldı.
Şehit pilotların silah arkadaşları, Mevlit öncesi konukları kapıda karşıladı. Akçadağlılar, askeri personele başsağlığı dileklerini ilettiler.
Yapılan dua sırasında şehit pilotların silah arkadaşlarının oldukça üzgün oldukları gözlendi. Duanın ardından verilen yemekle son bulan Mevlitin ardından açıklamalarda bulunan Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ’da daha önce de bu şekilde uçak kazalarının yaşandığını belirterek, “İnşallah bu şekil kazalar bir daha yaşanmaz” dedi.
4 pilotun şehit olduğu uçak kazasının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Kazgan, “Elbette ki aileleri kadar olmasa da onlara acılarını paylaştığımız mesajını gönderdik. Akçadağ’ın onları ne kadar ölçüde sahiplendiğini ve bağrına bastıklarını göstermek istedik” dedi.
Başkan Kazgan, 4 şehit pilotun adının ilerleyen zamanlarda yapılacak park veya yapılara verilmesi için de çalışacaklarını söyledi.