Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) son yıllarda dünyanın gündeminden düşmeyen "doping" konusunda kamu spotu hazırladı.
Sportif performansı artırmak amacıyla yasaklanan ve vücuda yabancı maddelerin kullanılması olarak bilinen "doping" konulu kamu spotu hazırlandı. Engelli milli yüzücülerin de yer aldığı spotta en dikkat çekici kısım ise son dönemde doping kullanarak ceza alan milli atletlere mesaj verilmesi. Spotta atletizmde doping kullanarak şampiyon olan bir atlet "gölge" metaforuyla karşımıza çıkıyor.
Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), son dönemde doping kullanarak ceza alan atletlerin yer aldığı listeyi geçtiğimiz aylarda yayınlamış, listede 46 milli atletimiz yer almıştı. Kamu spotunda atletizmde yoğun olarak yaşanan doping olaylarına dikkat çekilmesi gözlerden kaçmadı. Dopingle mücadeleyi gündeme getirmek amacıyla hazırlanan kamu spotunda pistte mücadele eden 3 atletten biri "gölge" olarak yansıtıldı. Yarışın sonunda ikincilik ve üçüncülük elde eden atletlerin sevinci ön plana çıkarılırken, birinci olan atlet ise yine "gölge" olarak kürsüde yer aldı.
Spotun son kısmında eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen, "Başarının gölgesi değil kendisi olun. Doping yapmayın" mesajıyla veriyor.