Samsun Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, Samsun'un turizmde hak ettiği payı alabilmesi için yeni dönemde daha etkin çalışmalar yapacaklarını söyledi.

KURTULUŞ KENTİ
Türkiye'nin ilk uluslararası adrenalin yüklü ekstrem sporlar festivaline ev sahipliği yapan Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu, Karadeniz'in tek, dünyanın ise dolgu alanı üzerine inşa edilen ilk golf sahası olan Samsun Golf Sahası, barındırdığı ekolojik çeşitlilik nedeni ile UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, asırlık çivisiz camileri, kaya mezarları, mavi bayraklı plajları ile ön plana çıkan, Kurtuluş meşalesinin yakıldığı ilk adım kenti Samsun, turizmde hedef büyüttü.

TURİZM HARİTASI YENİLENİYOR
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, kentin en son 15 yıl önce güncellenen turizm haritasının yenilenmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

TURİSTİK YERLER İŞARETLENECEK
Haritada Samsun'u dört destinasyonda yansıtmaya çalışacaklarına işaret eden İpekdal, şu bilgileri verdi:

"Haritanın bir yüzünde genel olarak Samsun'un turistik noktaları bulunacak. Diğer yüzünde örneğin doğu cephesinde ayrıntılı turistik noktalar olacak. Yani haritaya bakıldığı zaman Samsunla ilgili genel bir bilgi edinilecek ama mesela Tekkeköy, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme tarafını gezmek istiyorsanız haritanın arkasında bu ilçelerin daha detaylı olarak tüm turistik yerleri işaretlenmiş olacak."