AR-GE ve Tasarım Merkezi olan işletmeler tüm yönetim süreçlerini ARGERA ile çözüme kavuşturuyor. Sistem Global Danışmanlık Bölge Koordinatörü Yeminli Mali Müşavir Erol Çember, Ar-Ge ve tasarım dünyasında ilkleri gerçekleştirmekten gurur duyduklarını belirterek, "“Ar-Ge ikliminin geliştirilmesi ve tüm ülke coğrafyasına yayılması için çabalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Son zamanlarda sayısı gittikçe artan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, ARGERA ile tüm yönetim süreçlerini çözüme kavuşturuyor. Sistem Global tarafından sunulan sektörün yeni yazılım ürünü ARGERA, proje karar süreçlerinden başlayıp tüm proje süreçlerinin yönetimi, proje personel eşleşmeleri ve takibi, Ar-Ge destek personeli yönetimi, tam zaman eşdeğer hesabı, dışarıda geçirilen zamanlar, fikri haklar ve diğer yönetsel konuların takibi ile kamusal raporların üretilmesi gibi karmaşık ve kritik süreçlerin entegre, efektif ve net bir platformda yönetilmesine imkan tanıyor. ARGERA, online ve bütünleşik hizmetlerde avantaj sağlarken, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri’nin yükümlü olduğu diğer yönetim sistemleri ve platformlar ile de entegre çalışarak tüm iş süreçlerinde zaman ve maddi kaynak kazandırıyor. ARGERA’nın yakın zamanda yayınlanacak mobil uygulaması ile de işletmeler, her an ve her yerde bilgi ve belge kontrolü yapabilecek. Ar-Ge ve tasarım süreçlerini sistematik bir şekilde yöneten ARGERA, ülke ekonomisinin lokomotifi olan ve üreten şirketlerin hızlı ve güvenli veri toplama yükünü azaltacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılacak faaliyet raporu süreçlerine de hizmet eden program hatırlatma ve uyarı sistemleri ile işletmelere kılavuz olacak. ARGERA içinde firma bilgileri, Ar-Ge Tasarım Merkezi açıklamaları, proje yönetimi ve süreçleri ile personel yönetim hakkında bilgilere yer veriliyor. Bu program ile işletmelerin, her an ve her yerde bilgi ve belge kontrolünü yapmalarını sağlayacaklarını söyleyen Sistem Global Danışmanlık Bölge Koordinatörü Yeminli Mali Müşavir Erol Çember, “Aslında sadece bir yazılım ortaya çıkarmadık. Şirketlerin kurumsallaşma süreçlerine de katkıda bulunan bir fayda sunuyoruz. Ayrıca proje, personel, gelir, gider ve destek gibi bir çok kriter tek bir platform üzerinden bütünleşik olarak görülebilecek” dedi.

Sistem Global Danışmanlık Bölge Koordinatörü Yeminli Mali Müşavir Erol Çember, Sistem Global olarak Ar-Ge ve Tasarım dünyasında ilkleri yapmaktan gurur duyduklarını açıklayarak, “Ar-Ge ikliminin geliştirilmesi ve tüm ülke coğrafyasına yayılması için çabalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.