Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde Kurban Bayramı geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesim yerleri belirlenirken, birimlerde görev dağılımı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri alıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Zabıta ve İtfaiye başta olmak üzere birçok birim, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlarken, belediye birimleri arasında koordinasyonun sağlanması için görevlendirmeler de yapıldı.

İKİ YERDE KURBAN KESİMİ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, Yeşilbahçe Kapalı Cumartesi Pazarı (Dedeman karşısı), Meltem Mahallesi LPG’li Araç Muayene İstasyonu’nu (Yeni Adliye Sarayı yanı) kurban kesim yerleri olarak belirledi. Bayramın ilk günü vatandaşların iki yerde ücretsiz kurban kesimi yaptırabileceği, kurban kesim noktalarında güvenlik, sağlık ve çevre güvenliği açısından da gerekli önlemler alınacağı, Veteriner Müdürlüğünün ücretsiz kesim yerlerinde kurbanlıkların canlı ve kesim sonu muayenelerini yapacağı, Sağlık Müdürlüğünün çalışanlarının da olası yaralanmalara karşı kesim yerlerinde hazır bulunacağı bildirildi.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA OLACAK

Bayramda Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personelin görev başında olacağı, Arife günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini sıklaştıracağı belirtildi. Ekiplerin Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında da halkın rahat mezar ziyareti yapabilmesi için gereken önlemlerin alınacağı ifade edildi.Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda din görevlilerinin hazır bekleyeceği de ifade edildi.

GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığının da bayram boyunca görevde olacağı, itfaiye ekiplerinin 11 ayrı grup olmak üzere toplam 250 personelle 24 saat çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.Merkez Grup başta olmak üzere, Cumhuriyet İtfaiye İstasyonu, Düden, Döşemealtı, Kepez, Aksu, Beldibi, Kaleiçi, Çamlıbel, Gürsu, Masadağı grupları ve motorize ekiplerin olası bir yangına karşı 24 saat göreve hazır olacağı kaydedildi.

ASAT 24 SAAT ARANABİLİR

ASAT Genel Müdürlüğünün de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracağı, vatandaşın herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabilecekleri açıklandı.

HUZURLU BİR BAYRAM DİLEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak bütün önlemleri aldıklarını belirterek, “Belediyemizin bütün birimleri hazırlıklarını tamamladı. Zabıta, İtfaiye, Veterinerlik, Sağlık ekipleri ve diğer birimler bayram süresince görevlerinin başında olacak. Halkımızın Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.