Kastamonu Üniversitesi Rektör Adayları Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ile Ertan Beşe, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve belediye başkanları ile bir araya geldi.
Kuzeykent Grang Moni Gümüş Salonunda gerçekleştirilen rektör adaylarının tanıtım toplantısında, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektör Adaylarına başarılar dileyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, STK’lar, mahalle muhtarları ve ilçe belediye başkanları olarak Rektör Adayları Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ile Prof. Dr. Ertan Beşe’ye 21 Nisan’da yapılması planlanan rektörlük seçimlerinde başarılar dilemek için yemekte bir araya geldiklerini kaydetti.
Rektör Adayları Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ile Ertan Beşe’nin Kastamonulu olduğunu ve kendisine gelen talepler doğrultusunda bu yemeği organize ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bizlerde, kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Beraber oturmak için sizleri de davet ettik. Memleketimiz için üniversite, Kastamonu’ya değer kattı, katmaya da devam ediyor. Bir ilin gelişmesinde üniversite faktörü çok önemli. 1960 yıllarda Kastamonu’muzda bir üniversite olsaydı, Kastamonu böyle olmazdı. Tarihi ve kültürel alanlar yıkılmaz, yıktırılmazdı. Üniversite her şeyi bilimsel yaparak bize öncü olur. Üniversitemiz her zaman sahip çıkmalıyız. Sahip çıkmakta bizim hakkımız, her ne şekilde olursa olsun, kim ne göreve gelirse gelsin sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kim rektör veya yönetici olursa olsun biz, Kastamonu’yu ve üniversitemizi seviyoruz ve elimizden gelen her desteği de veririz. Sizden gelen talepler doğrultusunda, arkadaşlarımız, kardeşlerimizi sizlere tanıştırmayı kendime görev edindim. Çünkü kardeşlerimiz Kastamonu’nun insanı, memleketlimiz” dedi.
Düzenledikleri yemekle amaçlarının siyaset olmadığını ve sadece rektör adaylarına başarılar dilemek için bu yemeği organize ettiklerini belirten Başkan Babaş, “Bizler, Kastamonu’nun evlatlarıyız. Rektör adaylarımızda Kastamonu’nun çocuğudur. Rektör adaylarımız, medeni cesaret ile bu göreve talip olmuşlar, kendilerine başarılar diliyoruz” diye konuştu.
“KASTAMONU’NUN YARARINA NE OLMASI GEREKİYORSA, EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIZ”
Yasal anlamda herhangi bir sorunun olmadığı sürece ilçelere Meslek Yüksekokul’un kurulabileceğini belirten Kastamonu Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ertan Meşe, “Gönlümüz, bütün ilçelerimizde en iyi şekilde bir Meslek Yüksekokuluna kavuşmasıdır. Kastamonu Üniversitesi’nin geliştirilmesi için gerekli olan yöntemlerin bulunması gerekiyor. Bunlar, elbette ki üniversitenin kendisi ve içinden bulunduğu Kastamonu ilini yerel dinamikleriyle oturulup çalışılıp belirli bir mastır plan oluşturulup yapılması gereken bir şeydir. Elbette üniversitenin kendisinin stratejik planları olacaktır. Bunlar hazırlanırken bir iki kişinin, ‘şu olması lazım bu olması lazım’ diyerek yapılması gereken şeyler değildir. Herkes her konuda uzman olmayabiliyor. O yüzden Allah nasip ederde üniversiteyi yönetme yetkimiz olursa elbette ki Kastamonu’nun yararına ne olması gerekiyorsa en iyi şekilde yaparız. Okul açmak gerekiyorsa okul açarız. Fakülte açmak gerekiyorsa fakülte açarız. Bilimsel yöntem neyi gerekiyorsa onu en iyi şekilde yaparız. Gönlümüzden geçen arzuladığımız şey bütün ilçelerimizin bir yüksekokula sahip olması olacaktır. O konuda da elimizden geleni yapacağımız konusunda en ufak şüphenin olmasın” ifadelerini kullandı.
“BİR ÜNİVERSİTE DE, KALİTEYİ ARTTIRAN ÖNCELİKLE HOCADIR”
Bir üniversitede kaliteyi arttıra öncelikle hocaların olduğuna dikkat çeken Kastamonu Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Necati Cemaloğu ise, kendisinin eğitim ekonomisi ve eğitim planlamacısı olduğunu ifade ederek, “Yetimin hakkını kullanırken, birilerini mutlu etmek için iş yapılmamalıdır. Kastamonu’nun hakkında doğru kaynak kullanılacaksa buna varım. Bir araştırma yaptık, Meslek Yüksekokullarıyla, Endüstri Meslek Liseleri arasında ne fark var diye sorduk. Öğrenciler, ‘endüstri meslek lisesinde hocaların yanında sigara içemiyorken, burada içiyoruz’ dediler. Bir üniversite de kaliteyi arttıran hocadır” ifadelerini kullandı.