SAMSUN (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, Samsun'a da eğitim merkezi açmayı planladıklarını söyledi.

THK'nın bölge toplantısına katılmak için Samsun'a gelen Öktem, THK Samsun Şubesi'nde düzenlenen toplantıda, THK'nın ülkeye katkıları olan bir kurum olduğunu anlattı.

Türkiye'nin dört ayrı yerinde eğitim kamplarında binlerce gence eğitim verdiklerini aktaran Öktem, "Gençlerimizi havacılığın çeşitli dallarında yetiştiriyoruz. Bu kapsamda paraşüt, planör, yelken kanat, yamaç paraşütü ve model uçak yapımında gençlerimize eğitim veriyoruz ve bu eğitimlerden ücret almıyoruz. Havacılık hevesi olan, uçmak isteyen gençlere sesleniyorum. Hemen yakınınızdaki Türk Hava Kurumu'na gidip eğitim alın" dedi.

Öktem, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile görüştüğünü ve Samsun'a eğitim merkezi kurmak için çalışmalar yapacaklarını kaydederek, "Karadeniz'de, Samsun'da da eğitim merkezi olsun istiyoruz. Buradaki gençlere de hizmet vermek istiyoruz. Eğer altyapı çalışmalarını istediğimiz seviyeye getirebilirsek burada da eğitim merkezi açmak hedeflerimizden biri" ifadesini kullandı.

THK'nın deri toplamak dışında başka faaliyetlerinin de olduğuna dikkati çeken Öktem, şunları kaydetti:

"Türk Hava Kurumu Üniversitesinde havacılığın 5 ayrı dalında eğitim veriliyor. Üniversitemizde eğitim görenlerin hepsi mezun oldukları gün iş bulabiliyor. Türkiye'deki pilot eğitiminin yüzde 45'ini THK sağlıyor. En son yaptığımız anlaşma gereği THY'ye 100 pilot yetiştireceğiz. Bu hizmetlerimizin devam etmesi ve daha da gelişmesi için halkımızın bize güven duyması, bize inanması lazım."