Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 2-1’lik Gençlerbirliği mağlubiyeti sonrası yaptığı açıklamada, “Arada kapatılmayacak bir puan farkı yok" dedi.
Gençlerbirliği, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında sahasında Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti. Maçtan sonra Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ve Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal basın açıklaması yaptı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Bugün sahada ne yaptığını bilen bir Gençlerbirliği vardı. Hem takım savunması, hem hücumda ne yaptığını bilen, bütünleşen bir Gençlerbirliği vardı. 2-1 yendik ama kaçırdığımız goller vardı. Benim için üretmek önemli. Kaleye gidemeyen bir takımken, şimdi deplasmanda 4 gol, bugün de içeride 2 gol atıyorsunuz. Takım bir bütün halinde oynamaya başlayınca fark ortaya çıkıyor. Hafta boyunca çalıştık. Çalıştığımızın bütün meyvelerini bu maçta aldığımızı düşünüyorum. Böyle devam etmemiz gerekiyor. Oyunun belki ilk 15 dakikası dümen Fenerbahçe’de görünse de ilk 15 dakikadan sonra yürekli, kişilikli oynayan, bire bir mücadeleleri kazanan, kazandığı toplarla atağa çıkan ve çıktığı atakları da değerlendiren bir Gençlerbirliği vardı” ifadelerini kullandı.
“BU MAÇ BİZİM TAÇ GİYME MAÇIMIZDI”
Kendisi takımın başına geçtiğinden beri, takımın ivme kazandığını vurgulayan Bakkal, “5 haftadır takımın başındayım ve 10 puan aldık; 3 galibiyet, 1 beraberlik. Bu da önemli bir rahatlama diye düşünüyorum. İsteyen, yerini beğenmeyen bir kadro vardı. Bunu benim gelmemden sonra yapmaya başladılar. Bu da bana ayrı bir keyif veriyor. Çok çabuk bütünleştik. Çok çabuk isteklerimizi anlatmaya başladım, onlar da inanılmaz cevap vermeye başladı. Tek istediğim şey devam etmek. Daha yukarılara çıkmayı hedefliyoruz. İyi yolda olan bir takımız. Bunun bizi şımartacağını düşünmüyorum çünkü hedefli bir takım var. Özellikle ligde rahatlamak bizim kupaya daha net bakmamızı sağlayacak. Bence benim gelişimden sonra, kupa maçı, 4 haftalık periyottan sonra bu maç bizim taç giyme maçımızdı. Bunu da taçlandırdık, takım bunu hak etti” şeklinde konuştu.
“KEŞKE BU GALİBİYETİ, 19 MAYIS’I DOLDURAN TARAFTARLA ELDE ETSEYDİK”
Gençlerbirliği’nin taraftar sayısının azlığından yakınan Bakkal, “Keşke bu galibiyeti, 19 Mayıs’ı dolduran taraftarla elde etseydik. Çünkü bu çocuklar bunu hak ediyorlar. Buradan da bütün taraftara hayırlı olsun diyorum. Kimseyi suçlamak için demiyorum ama Başkent’in tek takımıyız, eğer iyi futbol ve iyi sonuç varsa; herkesin şapkasını önüne alıp bir düşünmesi gerekiyor. Güzel futbol istiyorsunuz; oynuyoruz, sonuç istiyorsunuz; alıyoruz, gelmek tabii ki herkesin kendi kararı ama bu takım buraya gelinmeyi hak ediyor” dedi.
FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçtan sonra yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Saha şartları her ne kadar istediğimiz şartlarda olmasa da ağır bir zeminde ağır bir sahada mücadele ettik. Oyunun ilk 20-25 dakikasında, oyuna iyi başlayan taraf bizdik. Daha sonra rakibimiz oyunda dengeyi buldu. Zaman zaman bizden üstün oynadılar. Daha sonra rakibimiz golü buldu. Biz eşitliği sağladıktan sonra bir iki tane net pozisyon yakaladık, bunları değerlendiremedik. Ama bu arada rakibimizin de birkaç tane net pozisyonu vardı, onlar da değerlendiremedi. Yaptığımız değişiklikler ve hamlelerle skoru lehimize çevirmek istedik ama olmadı. Sonunda da beklemediğimiz bir anda gol yedik ve buradan 2-1 mağlup ayrılıyoruz. Bu maçı unutup, hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçına en iyi şekilde hazırlanıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Rakibimizi, bugün iyi mücadele ettiklerinden dolayı tebrik ediyorum.”
“ARADA KAPATILMAYACAK BİR PUAN FARKI YOK”
Beşiktaş’la aralarındaki puan farkının kapatılabileceğini vurgulayan Kartal, 25. haftada oynanacak Beşiktaş maçına dikkat çekti. Beklenmedik bir mağlubiyet aldıklarını belirten Kartal, “Şampiyonluk yolunda tabii ki böyle bir mağlubiyeti beklemiyordum ama dediğim gibi çok net pozisyonlara girdik, rakibimizin de birkaç tane net pozisyonu var. Olmadı. Arada kapatılmayacak bir puan farkı yok. Biz, hafta sonu oynayacağımız derbi maçına en iyi şekilde hazırlanıp, o maçı kazanıp, yine yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.