DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan ve DİVA-SEN Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, emekliye ayrılan din görevlisini plaketle onurlandırdı.
DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, Aydın İl Müftülüğü Din Görevlileri aylık mutat toplantısında din görevlilerine hitap etti. DİVA-SEN’in alternatif bir sendika olarak kurulduğunu, hiçbir siyasi partinin yanında ve karşısında da olmadığını ifade eden Mustafa Fidan, sendikaların bir parti veya bir amaç ta olmadığını söyledi. DİVA-SEN olarak hizmet noktasında üyelerine hizmet etmek için var olduklarını belirten Fidan, “Diyanet ve din görevlilerinin siyasallaşmaması gerekiyor. Diyanet 77 milyonun diyaneti, imamlar da 77 milyonun imamı olarak itibarlı ve saygı duyulan bir kurum için mücadele ediyor. Devlet memurlarının aldığı mesai ücretlerinde din görevlileri mağdur ediliyor. Haftada bir gün fazla çalışan din görevlilerine de bu mesainin verilmesi gerekiyor. Kurumda çalışan her görevlinin, görev süresi içerisinde en az bir defa umre’ye gönderilmesi taleplerimiz arasındadır. Atama ve nakiller bilgisayar ortamında yapılmalı ve mülakat sistemi de kaldırılmalıdır. Rotasyonun bu haliyle uygulanmasını mümkün olmadığını, adaletsizliğe yol açtığını, şehirdekilerin kendi aralarında becayiş yapmak suretiyle 200-300 metre ilerideki bir camiye gönderilmek suretiyle buna da rotasyon denildiği, köy ve kasabalardaki görevlilerin, kaderlerine terk edilerek yalnız bırakıldığına inanıyoruz. Bu kazanılmış hakkın ihlalidir. Eğer rotasyon uygulanacaksa göreve yeni başlayacaklardan başlanmalı ve ilk beş içinde uygulanmalıdır. DİVA-SEN olarak; çalışmalarımızda tespit ettiğimiz problem ve taleplerle ilgili çözüm önerilerimizle beraber her platformda dile getirmekteyiz, getirmeye de devam edeceğiz” dedi.
EMEKLİYE AYRILAN ÜYE ONURLANDIRILDI
Aydın programı kapsamında daha sonra DİVA-SEN şube binasını ziyaret eden DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, Söke’nin Güllübahçe Mahallesi’nde görev yaparken emekliye ayrılan İmam Hatibi Hasan İstanbul’a DİVA-SEN Aydın İl Başkanlığı tarafından hazırlanan plaketi takdim etti. Fidan, üyesine emeklilik hayatında sağlık, huzur ve mutluklar diledi.
Plaket töreninde konuşan DİVA-Sen Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, DİVA-SEN’in hizmet amaçlı bir sendika olduğu söyledi. Üye olsun veya olmasın kurumda çalışan her personele iyi ve kötü günlerinde hizmet etmeye çalıştıklarına değinen Tufan, “DİVA-SEN olarak din görevlilerinin yanlarında olmayı şiar edinmiş bir sendikayız. Diyanet’in misyonuna uygun, tarafsız ve hizmet eksenli bir sendikacılık yapıyoruz. Amacımız kurum ve kurum çalışanlarına faydalı olmaktır. Sendikacılığın birlik ve beraberliğe zarar vermemesi gerekiyor. DİVA-SEN sevgi, saygı ve hoşgörü üzerine kuruldu. Kavga ortamından uzak bir şekilde üyelerimize hizmet noktasından hareket ediyoruz” diye konuştu.