Manisa Süper Amatör Küme takımlarından Mütevellispor Kulübü Başkanı Halil Güner, hakeme yapılan itirazlar üzerine iptal olan Saruhanlı Belediyespor ile Mütevellispor maçındaki olaylara ilişkin, "Yaşananlar üzüntü verici, bizler kardeş takımlarız" dedi.
Mütevellispor Kulübü Başkanı Halil Güner, Saruhanlı Belediyespor ile Mütevellispor maçındaki olaylara ilişkin bir basın toplantısı yaptı. Karşılaşmada, iki oyuncularının maçtan atılmasıyla başlayıp maçın iptal olmasına kadar uzanan süreci değerlendirdi. Aynı ilçenin takımları olan Mütevellispor ile Saruhanlı Belediyespor’un kardeş kulüpler olduğunu ifade eden Güner, "Karşılaşmanın 68. dakikasına kadar saha içinde çok büyük bir gerginlik olmadı. Gösterilen kart ve buna itirazlar sonucunda bu olaylar meydana geldi. Tabi ki bu olanları tasvip etmiyoruz. Kulüp olarak böyle gündeme gelmek istemiyoruz. Ancak, müsabakanın tamamlanması gerekliydi. Maçın, tatil edilmesi çok ağır oldu. Yaşanan olayın içinde bulunan oyuncularımız Suat Tutay altı, Bülent Kubilay üç, Fettullah Güneş ise iki maç cezalandırıldı ve üç puanımız silindi. Biz alınması gerekli dersi çıkardık, mesajı aldık ve sporcularımızla da gerekeni konuştuk. Verilen kararlara saygı duyuyoruz" dedi.
Kulüp Başkanı Halil Güner, Saruhanlı Belediyesi’nin kulüplerine her türlü desteği verdiğini, bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, bundan sonra da ilişkilerini aynı sıcaklıkla süreceklerini kaydetti.