Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Ahilik Onur Ödülünü Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’a verdi.

26’ıncı Ahilik Kültür haftasında Milli savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın akrabalarının cenazesi nedeniyle programa katılamayan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’a Ahilik Onur Ödülü düzenlenen törenle verildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde düzenlenen törende konuşan SESOB Başkanı Beşir Köksal, bu sene Ahilik Onur ödülüne yönetim kurulu kararı ile Sivas’a ve üniversiteye büyük katkıları olan rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı layık gördüklerini ancak, bakanın cenazesi dolayısıyla ödüle veremediklerini belirterek, bu gün verdiklerini söyledi. Köksal, üniversitenin esnaf ve sanatkâra büyük katkıları olduğunu dile getirerek, Kocacık şahsında rektör yardımcılarına ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık ise nezaket gösterip ahilik onur ödülünün kendilerine verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Esnaf teşkilatımızın bizleri onurlandırmasından dolayı çok mutluyum. Bundan sonra sorumluluğumuz daha da artmıştır. Üniversitemize ve Sivas’ımıza hizmetlerimiz yeni projelerimiz le daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından SESOB Başkanı Beşir Köksal, CÜ Rektörü Faruk Kocacık’a Ahilik Cübbesi ve Kaftanını giydirdikten sonra onur plaketini takdim etti. Rektör Kocacık ise Köksal’a kalem takımı hediye etti.