Keçiören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keçiören Müftülüğü’nün iş birliğiyle düzenlenen Umre ödüllü "Davetine Geldim Ya Resulullah" adlı liseler arası bilgi yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Umre ödülünün dereceye giren ilk 10 öğrenciye verilmesi planlanırken, iki öğrenci aynı puanı alınca değişikliğe gidildi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, öğrencilerin görüşünü sorarak Umre’ye 11 öğrencinin gönderilmesine karar verdi.
Bilgi yarışmasına Keçiören’de öğrenim gören 9,10, 11 ve 12’inci sınıf öğrencilerinden toplam 3 bin 59 öğrenci başvurdu. Müftülüğün yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren 11 öğrenci Umre ödülü, ilk 100’e giren diğer öğrenciler ise Çanakkale gezisi kazandı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması Ödül Töreni’ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan da katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Etlik İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu da seslendirdiği ilahiler ile manevi atmosfere katkıda bulundu.
SALONDAKİ ÖĞRENCİLERE SORDU
Bilgi yarışması sorularının Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki bütün lise öğrencilerine dağıtılan Siyer-i Nebi kitabından seçildiğini hatırlatan Başkan Mustafa Ak, "Bu güzel projeyi hazırlamamızın sebebi, ABD’de ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra İslam’a ve Peygamberimize saldırılar yapılmaya başlandı. İslam ile ilgili doğru olamayan bilgiler yayılıyor. Peygamberimize hakaret içerikli uygunsuz karikatürler yayınlandı. Biz de buna tepki olarak Keçiören’deki 40 binin üzerindeki lise öğrencimize Peygamberimizin hayatını anlatan kitapları ücretsiz olarak dağıtarak Peygamberimizi sevip saydığımızı gösterdik" diye konuştu. Yarışma sonucunda dereceye giren 10 öğrenciyi Umre’ye göndereceklerini, ancak iki öğrencinin aynı puanı aldığını açıklayan Başkan Ak, "Şimdi buradaki öğrencilerimize soralım. İkisini birden gönderelim diyenler el kaldırsın" diye sordu. Salonu dolduran bütün öğrenciler el kaldırınca Başkan Ak, "Biz de sizin dediğinizi yapıyoruz. Böylece Umre’ye 10 değil 11 kişiyi gönderiyoruz. Genç yaşta o mübarek toprakların görülmesi lazım. Cenab-ı Allah herkesin orayı görmesini nasip etsin" dedi.
ÇOK KİTAP OKUMALISINIZ
İlk 10’un dışında dereceye giren 90 öğrenciyi de Çanakkale’ye götüreceklerini belirten Mustafa Ak, "Liseden mezun olmadan önce tüm öğrencilerimizin Çanakkale’yi görmesini isterim. O şuuru, o ruhu orada yaşaması ve orayı benliğine yerleştirmesi lazım. Keçiören’de ilkokuldan liseye kadar 150 bin öğrencimiz var, tamamını belediye imkanlarıyla gönderemeyiz. Bunun için diğer kurumlarında desteği lazım ve bu hayalimi gerçekleştirmek için çalışıyoruz" bilgisini paylaştı. Konuşmasında gençlere nasihatlerde de bulunan Başkan Ak, "Değerli gençlerimiz önünüzde güzel yıllar var. Okuldaki eğitiminizin üzerine sizler de bir şeyler koymalısınız. İyi ve bilgili insanlar olmanız için çok kitap okumalısınız ve sanatsal, sosyal ,kültürel sporsal faaliyetlere katılmalısınız. Siz gençlerimiz için belediyemizde Gençlik ve Spor Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlüğümüz sadece sizler için hizmet veriyor. Sizleri çok seviyoruz ve bunun için çalışıyoruz.Sınava katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Dereceye girenler güle güle gitsin güle güle gelsinler diliyorum" mesajını verdi.
NEREDEN NEREYE GELDİK
Kaymakam Dirim de, projenin amacının Peygamberimizi gençlerimize sağlıklı bir kaynaktan tanıtmak olduğunu ifade ederek "Müslümanlığın yeryüzünde güçlenmesini önlemek istiyorlar. Maalesef ülkemizde de buna çanak tutanlar var. Bu proje aynı zamanda bu girişimlere belediyemizin bir tepkisi oldu" dedi. Mustafa Kılıçgil ise, proje sayesinde öğrencilerin Peygamberimizin hayatını okuyarak örnek aldığını kaydederek "Belediyeler sadece yol, kaldırım yapmaz. Gelecek nesilleri geleceğe de iyi hazırlamalı. Belediye Başkanımız bu konuda her zaman bizlere destek oluyor ve zaman zaman bizleri de yönlendiriyor" diye konuştu. Gençlere Peygamberimizi iyi anlatmak ve onları yaradılış gayesi ile buluşturmak için çok çalıştıklarını vurgulayan İhsan İlhan da, "Nereden nereye geldik. Başına bir metre bez örttüğü için ağzı kapatılan insanlardan bugün ’Davetine Geldim Ya Resulullah’ adlı insanı fıtratı ile buluşturan programlar yapıyoruz. Genç beyinlerin Hz.Peygamber’i okuyup onun gibi olması için çalışıyoruz. İnsan için, insan olmak için en güzel erdemler, örnekler Sevgili Peygamberimizdedir" dedi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken, 9’uncu ve 10’uncu sınıf kategorisinde birinciliği Özel Çınar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Aleyna Karataş, 11’inci ve 12’inci sınıf kategorisinde birinciliği ise Aktepe Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Can Yıldırım kazandı. Umre ödülüne hak kazanan öğrencilere ödüllerini Başkan Ak ve protokol heyetindeki diğer isimler takdim etti. Törenin sonunda Umre ödülü kazanan öğrenciler ile protokol heyeti hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Proje kapsamında Siyer-i Nebi kitabı Keçiören Belediyesi tarafından 54 lisede 40 binin üzerinde öğrenciye dağıtılırken, bilgi yarışmasının soruları da bu kitaptan seçildi.