Ramazan SARIKAYALI/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde dün gece meydana gelen Richter Ölçeği'ne göre 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 12 artçı sarsıntı meydana geldi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, saat 00.27'de Demre İlçesi'nde Richter Ölçeği'ne göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 34.23 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem ilk belirlemelere göre can veya mal kaybına neden olmadı. Merkez üssü Kekova Adası olan deprem, başta Kaş olmak üzere Kumluca, Finike ve Kemer ilçeleriyle Antalya merkez ve Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde de hissedildi.
Depremin ardından bölgediki bazı aileler panikle evlerinden çıktı. Kumluca merkezinde sokağa çıkanlar, depremin şokunu üzerinden atmaya çalışırken, yurtta kalan üniversite öğrencileri de deprem korkusunu yaşadı. Depremin ardından şoka giren bir kız öğrenci arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
5.2 büyüklüğündeki depremin ardından 7'si Demre'ye 45 kilometre uzaklıktaki Kaş'ta olmak üzere sabaha kadar 12 artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntıların en büyüğü Demre'ye bağlı Kapaklı Mahallesi yakınlarındaki 2.8 büyüklüğündeki deprem oldu.
Demre Kaymakamı Murat Uz, depremin can veya mal kaybına neden olmadığını belirtirken, deprem sonrası panikleyen bazı vatandaşların hastanelere başvurduğunu söyledi.