ORDU (AA) - Altınordu Belediyesince yürütülen "Sanat ile Gülen Yüzler" projesi kapsamında düzenlenen kurslara katılan engelliler, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) programınca finanse edilen ve Ordu Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen proje doğrultusunda engeller sanatla aşılıyor.

Gitardan piyanoya, davuldan halk oyunlarına kadar yedi branşta gerçekleştirilen kursa katılan 48 kişi, özel araçlarla evden alınarak, kurslarının bitiminin ardından evlerine bırakılıyor.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilerin proje sayesinde becerilerini artırdığını ve yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Kursiyerlerin, hangi sanat dalında becerisi varsa o dalda eğitmenler tarafından eğitim verildiğini anlatan Tekintaş, şunları belirtti:

"Öncelikle ben böyle nefis bir ortamda ders alan, kendini geliştiren öğrencilerimizden dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Onların yüzünün gülmesi bizi bir kat daha mutlu ediyor. Uzun zamandan beri bizzat takip ettiğim bir proje olması nedeniyle burada bulunan öğrencilerimiz ile zaman zaman bir araya gelerek onların bu mutlu anlarına ortak oluyoruz. Sanat ile engellerin nasıl aşıldığını görmek beni çok mutlu etti. EDES projesindeki amacımız, onların engelli halini engelsiz kılmak. Su an bunu sanat ile aşmış bulunuyoruz." 

Proje Sekreteri Kübra Kırca da projenin 4 ay süreceğini dile getirerek, "Hedefimiz engelli öğrencilerimizi sanat ile buluşturmak ve onların sanat ile engellerini aşmak" dedi. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nda gerçekleştirilen projede eğitim alan kursiyerlerin, program sonunda yağlı boya resim sergisi ile koro gösterisi sunacağı belirtildi.