Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, bazı ziyaretlerde bulunarak, komutanlığa bağlı birimlerde denetleme yaptı.
Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaret eden Tümamiral Hakan Üstem’e Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Deniz Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan ve Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Yarbay Mete Çağlar eşlik etti. Tümamiral Üstem gazetecilerin sorularını teşekkür ederek yanıtsız bırakırken, kaymakamlık ziyaret defterine ise “Sahil Güvenlik Komutanı olarak birliklerin ziyaret ve denetlenmesi kapsamında Bodrum’a yaptığım ziyarette Bodrum Kaymakamlığını ziyaret etmekten memnuniyet duydum. Sahil Güvenliğin yoğun faaliyet gösterdiği bir bölge olan Bodrum’da sayın kaymakamımız ile olan görüşmemiz oldukça verimli ve faydalı olmuştur. Kendisine başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” yazdı.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Kaymakam Gödekmerdan ise şunları söyledi:
"Sahil Güvenlik Komutanımız kendine bağlı birlikleri denetlemek için Bodrum’a gelmiştir. Bu sebeple kaymakamlığımıza da ziyarette bulundu. Kendisine bu ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sahil Güvenlik ile ilgili bütün hususları görüştük. Tedbirlerimiz devam ediyor. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili hususları da görüştük ve tedbirlerimizi arttıracağız. Göçmen kaçakçılığı artmaktadır. Türkiye genelindeki göçmen sayısı arttı. Bodrum’daki sayı da arttı ve bununla ilgili tedbirleri arttırmayı görüştük."
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Bodrum Limanı’nda bağlı TCSG 101 nolu bota giderek denetlemelerde bulunan Tümamiral Hakan Üstem, daha sonra Turgutreis’e giderek burada bulunan lojman ve Sahil Güvenlik binasında denetlemelerde bulundu.
Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ve beraberindeki heyetin, yapılan denetimlerin ardından Bodrum’dan ayrılacağı öğrenildi.