CHP Adana Milletvekili Adayı Turizmci Nesrin Göçhan, bulundukları yörelere katma değer sağlayan geleneksel kültürel mirasların desteklenerek yaşatılması gerektiğini söyledi.
Göçhan, seçim çalışmaları sırasında CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurlu Kürklü Erkan’ın el emeği göz nuru iğne oyası ile Tezhip sanatının bulunduğu Ramazanoğlu Konağı yakınındaki ‘Oya Evi’ni ziyaret etti.
İğne oyası gibi el emeği göz nuru dökülerek hazırlanan el sanatlarının bulundukları yöreye turistik çekicilik kattığını belirten Göçhan, "El sanatları kültürel kimlik taşıyan ürünlerdir. Bulundukları yörenin gelişmesine önemli katkılar sağlarlar. Geçmiş ve gelecek arasında köprü olan geleneksel kültürel miraslarımız her zaman desteklenerek yaşatılmalı" dedi.
"Kadınların geleneksel ürünlerine kalıcı değer olarak sahip çıkılmasını biz turizmciler önemseriz" diyen Göçhan, "Bu değerlerin turizm ürünü olarak tanıtmak ve ziyaretçilerle buluşturmak bizim işimiz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu değerlere ilgi duymaları iyi tanıtımla olur" dedi.
Nurlu Erkan’ı geleneksel Türk kültürel mirasını yaşattığı için kutlayan Göçhan, "Turizmci olarak kendisinin bu gayretli çalışmalarına destek vereceğim" diye konuştu.
Nurlu Erkan da Oya Evi’nde Endemik Bitkiler ile Namrun Oyaları’nın bulunduğunu ifade ederek, 5 yıldır topladığı iğne oyalarını açtığı Oya Evi ile Adanalılarla buluşturduğunu bildirdi.