Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),() - BODRUM'da düzenlenen ve basın mensuplarının alınmadığı G-20 zirvesi sona erdi. G-20 zirvesi ile ilgili olarak zirvenin düzenlendiği otelin genel müdürü yazılı basın açıklaması yaptı. 
Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA'da gerçekleştirilen ve Dünya Ekonomisine yön veren ülkelerin Hazine Müsteşarlarının ve Merkez Bankası Başkan Yardımcılarının katıldığı G-20 zirvesine Türkiye ile birlikte ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabian, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu, OECD, IMF, Dünya Bankası’nın ekonomi liderleri katıldı. 
Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Dış İşleri Müsteşar Yardımcısı Ayşe Sinirlioğlu, Hazine Müsteşar Yardımcısı Cahit Dağdaş ve G-20 Görev Grup Başkanı Büyükelçi Hasan Aşan'ın da katıldığı zirve ile ilgili olarak ISR Holding Başkan Yardımcısı ve Hilton Bodrum Türkbükü Resort & SPA Genel Müdürü Zafer Tangil akşam saatlerinde yazılı açıklama yaptı. Tangil açıklamasında, 'Ev sahibi olduğumuz bu G-20 zirvesinde tüm ekip arkadaşlarımız hatasız çalıştı. Ama özellikle belirtmek istediğim bir konu ödüllü mutfak çalışanlarımız tarafından hazırlanan mönüler, hazırlık aşamasından sunum aşamasına kadar titizlikle planlandı. Birçok kez denemesi yapılarak, lezzetler mükemmel seviyeye getirildi. Türk Mutfağının bu inanılmaz lezzetleri dünya ekonomisine yön veren liderlere özenle tattırıldı. Türkiye için büyük önem arz eden G-20 Dönem Başkanlığı çerçevesinde bu büyük zirveye ev sahipliği yaptıkları için büyük bir heyecan ve gurur duyduk. 2016 yılında da yine büyük bir uluslararası zirveye ev sahipliği yaparak Bodrum'un tanıtımı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz' dedi.

FOTOĞRAFLI