ARTVİN (AA) - Artvin Valiliği ile Artvin Belediyesinin katkılarıyla Artvin Off- Road Kulübü tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen Artvin Off-Road Oyunları, doğal güzelliğiyle ünlü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirildi.

Özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlara Artvin, İstanbul, Ağrı, Kars, Iğdır, Tokat, Samsun, Rize, Trabzon, Ordu, Kocaeli, Erzincan’ın yanı sıra Azerbaycan, İran ve Gürcistan’dan toplam 34 ekip katıldı.

Pilotlar birinciliği elde edebilmek için sergiledikleri mücadele renkli görüntülere sahne olurken bazı araçların devrildiği gözlendi.

İki gün süren yarışmalarda 7 kişinin yarıştığı kadınlar kategorisinde Yasemin Karataş-Emrah Kavas ikilisi birinciliği kazandı.

900 metre uzunluğundaki parkurdaki gerçekleştirilen ikinci gün yarışmalarında ise, S1 kategorisinde Mustafa Güner-Eyüp Sali (Trabzon), S2 kategorisinde ise Uğur Yılmaz-Ekrem Turan’dan (Artvin Murgul) oluşan ekipler birinciliği elde etti.

Genel klasmanda ise Mustafa Güner-Eyüp Sali (Trabzon) birinciliği, Uğur Yılmaz-Ekrem Turan’dan (Artvin Murgul) ikinciliği, Tarık Yılmaz-Metehan Yılmaz ( -36 Kars) üçüncülüğü elde etti.

Lastik geçidi, çapraz çukur, atlama parkuru, su, çamur ve bataklık gibi 18 zorlu kapıdan başarıyla geçen ekiplere toplam 12 bin lira para ile kupa, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışları, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Milletvekilleri İsrafil Kışla ile Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, bazı daire amirleri ile yaklaşık 5 bin kişi izledi.