TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaz okulundan bin 835 öğrencinin yararlandığı bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ikinci kez düzenlenen yaz okulunda eğitim ve öğretimin tamamlandığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesine ait 5 ayrı merkezde düzenlenen yaz okulundan 8 ila 14 yaş grubunda bin 835 öğrencinin yararlandığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ortahisar İlçe Müftülüğü ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün destek verdiği yaz okulunda 13 farklı branşta 40 ayrı kurs açılırken, 12 Haziran’da başlayan kurslarda 35 öğretmen görev yaptı. Yaz okulunda, akademik branşlarda Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi, İngilizce, drama, resim, satranç, bağlama, keman, gitar, ahşap boyama, plastik çamur ve alçı şekillendirme, karate, tekvando ve nitelikli hızlı okuma teknikleri dersleri verildi. Öte yandan yaz okuluna katılan öğrencilerin tümüne çeşitli eğitim materyalleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edildi. "

Açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da "İlk olarak geçen yıl başlattığımız ve çok olumlu sonuçlar aldığımız yaz okulu uygulamasının bu yıl ikincisini tamamlamış olduk. Katılım sağlayan öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." sözlerine yer verildi.