Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve Ege Bölgesi’nin en yaşlı kadını olarak bilinen, önümüzdeki Haziran ayında 112 yaşına girecek olan Ayşe Karabüber’i ziyaret eden AK Parti’nin en genç Milletvekili Adayı Murat Baybatur, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çiçeğini takdim ederek Karabüber’in Anneler Günü’nü kutladı.
Baybatur, Turgutlu’nun Yiğitler Mahallesinde oğlu Nurullah Karabüber ile yaşayan 2 çocuk ve 7 torun sahibi Karabüber’i ziyaret ederek üzerinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu Adına Anneler Gününüz Kutlu Olsun’ yazılı çiçeği teslim etti. Baybatur’a Turgutlu AK Parti İlçe Başkanı Av. Murşit Gedizli, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Karabüber’in yakını olan Sabri Özkan da eşlik etti. 111 yaşındaki Ayşe Karabüber’e Başbakan Davutoğlu’nun çiçeğini vererek elini öpüp anneler gününü kutlayan Baybatur Karabüber’den hayır duası istedi.
Baybatur, "Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir. Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri, anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. ‘Cennet, annelerin ayakların altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bu nedenle geleceğimiz olan ailemizi korumak ve yaşatmak annelerimizin elindedir. Bu duygu ve düşüncelerle haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Asırlık Çınar olarak gördüğümüz bölgemizin en yaşlı annesi olan Ayşe ninemizin de anneler gününü kutlayarak üzerimize düşen bir görev olan Başbakanımızın çiçeğini takdim ettik ve anneler günü mesajının ilettik. Allah onu başımızdan eksik etmesin onun hayır dualarını sürekli üzerimize bahşetsin” dedi.
Çiçeği ailesindeki bütün kadınlar adına aldığını belirten 111 yaşındaki Ayşe nine Milletvekili Adayı Baybatur ve ilçe başkanı Gedizli’ye teşekkür etti. Ayşe Karabüber, “İlk defa bir anneler gününde bir devlet büyüğünden kutlama aldım. Beni çok mutlu etti. Allah onlara yardımcı olsun. Umutları ne ise onu versin. Annelerin az ağladığı az acı çektiği bir dünyayı Allah hepimize nasip etsin” dedi.
Karabüber, kendisine “Ne isteğiniz olursa yerine getirilecek’ diyen Baybatur’a şu cevabı verdi:
“Bu zamana kadar devletimiz benim rahat yaşamam için ne istediysem yaptı. Benim devletimizden tek isteğim daha da güçlenmesidir.”
Karabüber, uzun yaşamasını doğal ürünlerle beslenmeye borçlu olduğunu söyledi. Genellikle süt, yumurta, tarhana ve bulgur gibi ürünleri tükettiğini ve ciddi sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden Karabüber, işlerini genelde yardım almadan yapmaya çalıştığını da belirterek, ziyaret için teşekkür etti.