Uşak CHP’den belediye başkanlığı aday adayı olan Av. Erkan Kurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben bir mektup kaleme aldı.

Uşak'ta parti yönetiminin üyelerine güvenmeyerek 'sandığa gerek yok' dediğine ileri süren belediye başkan aday adayı Av. Erkan Kurt, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdığı mektupta Uşak CHP’de olan gelişmelere ağır eleştirilerde bulunarak şunları dile getirdi: "Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin bize bıraktığı en büyük kazanım tek kişi iktidarından halkın seçme ve seçilme özgürlüğünü bizlere kazandırmasıdır. Bu nedenle 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde gönül verdiğim partimden Uşak Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Aday adaylığımı açıkladığım günden bu yana partimizin diğer illerde de uyguladığı gibi Uşak’ta da aday belirlemesinde sandık konulması talebinde bulundum. Geçen zaman zarfında da partimizin Uşak İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen’e defalarca bu talebimi belirttim. ‘Süslü laflarla Cumhuriyet değerine sahip çıkılmaz, aynası iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünden yol çıkarak Uşak’ta üyelerine güvenmeyen ve 'sandığa gerek yok diyen' il ve ilçe yönetimi, partililerimizin, üyelerimizin ve işin garibi partimizde son 25 yılda başkanlık yapan il başkanlarımızın aynı konuda ki taleplerini dikkate almamış, genel merkeze anketle aday belirleme konusundaki yazılarını kimseye haber vermeden göndermiştir. İl ve ilçe yönetiminin bu tavrı en başta Cumhuriyete sonra da insanların seçme ve seçilme hakkına vurulan en büyük darbedir.

Cumhuriyetin en büyük kazanımı seçme ve seçilme özgürlüğü ile örgüte güvenmektir. Örgütümüze güvenmeyerek, örgütün sesini genel merkeze duyurmayarak bir yere varılmaz. İki defa parti tabanı, 4 defa da eski il başkanları ile toplanan il ve merkez ilçe yönetimi ısrarla ön seçim talebinde bulunan değerli il başkanlarımızın ve partililerimizin bu yöndeki isteklerini genel merkeze bildirmemektedir. Bir yerin değer yargılarını değiştirmek, ona en büyük ihanettir.

1980 ihtilalinden bu yana Cumhuriyetin değer yargıları yavaş yavaş popülizmle yıkılmakta, tüm değer yargılarımız elimizden alınmaktadır. Şimdi ise CHP’de aday adaylarına sandık yok imajı verilirse bu karşı devrimin son darbesi olacaktır. Benim parti yönetiminin ısrarla anket tavrına karşı çıkış sebebim budur. Yıllar sonra ülkemizde kızlarımız özgür gezemediğinde 5 meclis üyeliği almak için her şeyi verdik mi diyeceğiz? Parti tabanımız, partimize son 25 yılda başkanlık yapan değerli il başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve partililerimiz Uşak’ta ön seçim isterken 1-2 kişinin dayatmasıyla anket konusunda ki ısrarı tüm partimize karşı bir ihanettir.”