Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Kurban Bayramı’nı Pervari’nin Doğan askeri üst bölgesinde geçirerek askeri araca saldırı düzenlenen bölgede incelemede bulundu.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Kurban Bayramı dolayısıyla, Siirt, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bağlı Yazlıca Dağı (Herekol Dağı) eteklerinde bulunan Doğan köyü askeri üs bölgesinde Mehmetçikleri ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Vali Atik, beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Kıdemli Albay Kemal Benek ile gece-gündüz demeden, zor tabiat şartlarda görev yapan, terör ve suç örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden, Mehmetçikleri ziyaret ederek, bayramlarını kutlayıp moral verdi.

Vali Atik askeri araca saldırı düzenlenen alanda incelemede bulundu

Vali Atik daha sonra Doğan köyünde bin 700 rakımlı Herekol Dağı eteklerinde yer alan Çemikari yaylasına geçerek burada incelemelerde bulundu. Vali Atik, Siirt-Pervari, Van-Şırnak güvenlik yolunda incelemelerde bulundu. Gezer Tepe mevkiinde bölücü terör örgütü tarafından sabah saatlerinde Doğan askeri üs bölgesinden mayın aramasıyla görevlendirilen zırhlı kirpi araca ve içerisindeki personele, yapılan hain saldırı olay mahallinde incelemelerde bulunarak, askeri yetkililerden bilgi aldı.

Güvenlik kuvvetlerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak bayramlarını kutlayan Vali Atik, “PKK terör örgütünün yatırımlara ve masum vatandaşlarımıza yönelik yaptığı hain saldırılarla, bölgede yaşayan halka en büyük ihaneti ve zulmü yapıyor. Milli servet niteliğindeki iş makinelerini yakarak, yatırımları engellemeye çalışan terör örgütü, bölgemizin ekonomik olarak kalkınmasında en büyük engeldir. Ancak devletimizin kararlı mücadelesi terör örgütünü bitirme noktasına getirmiştir. Bu azim ve kararlılık artarak devam etmektedir” dedi.

Vali Atik daha sonra Doğan Köyü Şehitliğini ziyaret ederek dua etti. Buradaki şehit yakınları ile sohbet eden Vali Atik, sorun ve taleplerini dinledi. Köylülerin de bayramını kutlayan Vali Atik kendileri ile uzun bir süre sohbet ederek sorunlarını not aldı.