Düzce Lojistik ve Dış Ticaret Topluluğu (DÜLOJ) tarafından düzenlenen “Hasan Söylemez Söyleşi ve İmza Günü” adlı etkinlik Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleştirildi.
Bisikleti ile beş parasız 10 bin 140 kilometre pedal çeviren 40 kent, yüzlerce kasaba ve köy görerek hayata yolculuk yapan Hasan Söylemez, dinleyicilere bisikletiniz var mı? Bisiklet ile ne kadar yolculuk yaptınız? diyerek bisikletin hayatımızdaki önemine dikkat çekerek yolculuk hikayesini dinleyicilerle paylaştı. Her şeyden bunaldığı bir anda yola koyulmaya karar veren Söylemez, iş yerine istifasını vererek bisiklet aldığını belirtti.
İnsanın insana ve tabiata dokunarak insan kalabileceğini belirten Söylemez, “Bisikletim ile yaptığım yolculukta hiç para harcamadım. Hiç tanımadığım insanların arasına karışarak iletişimde duygu dilini kullanmak asıl amacımdı. Sürekli para kazanma çabası içerisindeyiz. Bu sebepten dolayı mutsuz, agresif ve saldırganız. Kalbimizin içine farkında olmadan yerleştirdiğimiz kötülüklerden kurtulmamız gerekir” dedi.
Karşılaştığı insanlardan sadece yemek istediğini vurgulayan Söylemez, “Bana verilen yemek karşılığında onlara yardım ettim. Yardım ettiğim insanları daha yakından tanıma fırsatını elde ettim böylelikle. Tabi ki her zaman işler yolunda gitmedi. Kimileri karşılık beklemeksizin yardım ederken kimileri beni kovdu” diye konuştu.
Yaptığı yolculuğun sadece kendisinin değil Türkiye’nin yolculuğu olduğunu belirten Hasan Söylemez, “Karadeniz bölgesinde çekmiş olduğum fotoğraflar ile Trabzon’da sergi açtım. Buradan elde ettiğim bütçeyi Karadeniz Umut Vakfı’na yani kanser hastalarına bağışladım. Doğu bölgemizde eğitim materyallerinin eksikliğinden kaynaklanan sorunu çözmek için eksiklikleri belirleyerek bunları tedarik edilmesine yardımcı oldum. Akdeniz’de sürekli olarak yaşanan orman yangınları için ağaç ve fidan dikimi gerçekleştirerek Tema Vakfı’nı destekledim. Van depreminin ardından İstanbul’da yapmış olduğum fotoğraf sergisinin gelirleri ile üşüyen çocukların ayaklarını bularak çorap vermeyi görev edindim” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Hasan Söylemez, “Hayata Yolculuk” adlı kitabını öğrenciler için imzalamasının ardından, program DÜLOJ Akademik danışmanı Öğr. Gör. İlyas Temel Şafak’ın teşekkür takdimi ile sona erdi.