Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kosovalı Boşnakların yaşadığı Planjane köyü okuluna yeni ısıtma sistemi kuruldu.
TİKA, Kosova’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Kosova’da özellikle eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Kosovalı Boşnakların yaşadığı Planjane köyü okuluna yeni ısıtma sistemi kuruldu.
Isıtma sistemi olmayan Planjane İlköğretim okulunda okuyan öğrenciler yıllardır eğitim için uygun olmayan şartlarda ve soğuk dershanelerde öğrenim görmekteydi. Planjane köyündeki yaklaşık300 öğrencinin eğitim gördüğü okulun ısıtma sistemi projesinin hizmete açılması törenine TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, Prizren Belediyesi Eğitim Müdürü Nexhat Çoçaj, Prizren Belediyesi Boşnak Eğitim Sorumlusu Almir Saiti, Planjane İlköğretim Okulu Müdürü Alen Azari, okulda görevli öğretmen, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törende, öğrenciler büyük bir coşku ile Türk, Kosova ve TİKA bayraklarını dalgalandırarakmisafirleri karşıladı.2004 yılından itibaren TİKA olarak Kosova’da yaşayan topluluklara ekonomik, sağlık, eğitim, kültür ve altyapı çalışmaları noktasında kalkınma desteği verdiklerini ifade edenTİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr.Çevik, bu yardımlar içerisinde her türlü desteğin yer aldığını ve eğitime, öğrencilere, çocuklara yapılan desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.
Açılış törenin ardından konuklar, hem sınıfları hemde hizmete açılan ısıtma sisteminin yer aldığı okul binasını gezdi. Tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Planjane İlköğretim Okulu Müdürü Azari ise bu projenin öğrenciler için son derece önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin ısıtma sistemi ile sağlıklı bir ortamda ders yapacaklarını kaydeden Planjane İlköğretim Okulu Müdürü Azari, “Her zaman Kosova devletinin yanından olan, okullarımıza, şehirlerimize yardımlarda bulunan Türk halkına ve TİKA’ya candan teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.