Yaprak KOÇER/SAMSUN, (), - SAMSUN’da Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen ve Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği 2’inci seri Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası ve 6’ncı Para-Tekvando Dünya Şampiyonası bugün düzenlenen törenle başladı.
Dünya Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası ve 6’ıncı Para-Tekvando Dünya Şampiyonası Samsun’da 17-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştiriliyor. İki şampiyonanın açılış töreni bugün Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlendi. Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, bedensel engelli olan Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Chungwon Choue, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Metin Şahin de katıldı.
Tören sporcuların geçişi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup WTF Marşı ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşma yapan WTF Başkanı Dr. Chungwon Choue, bütün sporcuların çok değerli olduğunu, şampiyonanın da çok özel olduğunu belirterek, "2015 hepimiz için çok değişik bir yıl oldu. Sporumuz için en iyi haberleri 31 Ocak 2015’de aldık. Uluslar arası Paralimpik Komitesi’ne göre 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda para-tekvando da yer alacağını öğrendik. Bu karar ile bütün para-tekvando sporcularının hayali sonunda gerçek oldu. Bütün yıllar boyunca binin için çabaladık. Bugün hepimiz bu şampiyonayı birlikte kutlamalıyız çünkü bu şampiyona tarihi karardan sonraki ilk şampiyonadır" dedi.
Konuşmaların ardından Dr. Chungwon Choue, törene katılan protokol üyelerine şilt takdim etti. Programda daha sonra hakemler ve sporcular adına yemin edildi. 37 ülkeden 127 sporcunun katıldığı 6’ıncı Para-Tekvando Dünya Şampiyonası’nın bugün sona ereceği, 50 ülkeden 250 sporcunun katılacağı 2’inci seri Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası müsabakalarının ise yarın başlayacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI