Ferit DEMİR/ TUNCELİ, ()- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de, 7 Haziran 2015 seçimlerinde hiç milletvekili çıkarmayan CHP, adaylarını değiştirerek girdiği 1 Kasım seçimlerinde oylarını 3 bin artırarak 1 milletvekilliğini kazanmayı başardı.
7 Haziran seçimlerinde Saniye Barut ve Yaşar Kemal Atış ile seçimlere katılan CHP Tunceli genelinde, 10 bin 800 oy almış, HDP ise 32 bin 200 oy alarak 2 milletvekilliğini kazanmıştı. 1 Kasım seçimleri öncesi Tunceli adaylarını ön seçim yaparak belirleyen CHP, Gürsel Erol ve Polat Şaroğlu ile seçimlere girdi. Dün akşam yapılan oylama sonunda, HDP 27 bin 882 oy alırken, CHP 14 bin 93 alarak 152 oy farkıyla bir milletvekilliğini kazandı. CHP 1'inci sıra adayı Gürsel Erol milletvekili olarak TBMM'de Tunceli'yi temsil etmeye hak kazandı.
CHP'li Gürsel Erol, Tunceli'de istedikleri oy oranına ulaşamadıklarını belirterek, seçim sürecine yoğun bir çaba ile hazırlandıklarını belirterek, "Tunceli'de partili arkadaşlarımız bana çok yoğun bir destek verdi, güzel bir kampanya yürüttük. Seçimlerde sayısal farklılıklar çok önemli olmasa da, sonuç endeksli bir seçim yaşadığımızı düşünsek, bizim için sonuçlar da önemli. Tunceli seçim sonuçları benim beklediğim sonuçlar değil. Ama ben çıkan sonuç ne olursa olsun, kabul ediyorum. Halkımız böyle tercih etmiş" dedi.
Tunceli'nin yıllardan beri ihmal edildiğini savunan Erol, yığınla biriken sorunların çözümü için büyük çaba harcayacağını belirterek, "Aslında bizim hedefimiz 2 milletvekilliğiydi ancak olmadı" diye konuştu.
CHP'nin 1 Kasım seçimleri öncesi Türkiye'de sadece Tunceli'de ön seçim yaptığını ve adayların değiştiğini; bu durumun bir avantaj yaratığını savunan Erol, "7 haziran seçimlerinde CHP ile HDP arasında fark çok fazlaydı. HDP ile aramızda 22 bin gibi büyük bir oy farkı vardı. Siyasi bilinci çok yüksek olan kentimizde, insanları ikna etmek son derece zor. Zira herkes siyaseti çok iyi biliyor ve siyasi idealleri olan insanların sayısı çok fazla" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI