Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 19 Mayıs mesajında, "Samsun’da başlayan ve dillere destan bir zaferle sonuçlanan bu kutlu yürüyüşün 103. yıl dönümünü aynı heyecan ve coşku içerisinde kutluyoruz" dedi.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere seslenen İbrahim Sandıkçı, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

"Geleceğimizin teminatı Sevgili Gençler, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olarak 19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Samsun’da başlayan ve dillere destan bir zaferle sonuçlanan bu kutlu yürüyüşün 103. yıl dönümünü aynı heyecan ve coşku içerisinde kutluyoruz. Tarih göstermiştir ki, en zor şartlarda bile omuz omuza vererek kenetlenebilen aziz milletimiz, yedi düvelin çağlar boyunca süregelen kötü emelleri karşısında pes etmemiş, yılgınlık göstermemiş ve her türlü yokluğa rağmen canı pahasına direnmesini bilmiştir. Atalarımızın 103 yıl önce sergilemiş olduğu bu birlik ve beraberlik bilincine erişmiş gençlerimiz sayesinde hiçbir şer güç, milletimiz üzerinde sürdürdüğü emellerine ulaşamayacak ve devletimiz Allah’ın izniyle kıyamete kadar payidar olacaktır. Bu duygu ve düşünce ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyor, 103 sene önce bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şanlı Türk ordusunu, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve bağımsızlık mücadelesine malıyla, kanıyla, canıyla destek veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.