Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Cahit Nakıboğlu yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
Gaziantep Valisi ve Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen olağan genel kurulunda üyelerin oy birliği ile Cahit Nakıboğlu yeniden başkanlığa seçildi. Cahit Nakıboğlu’nun başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Özpolat, Muhasip Üye Cengiz Şimşek, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Canarslan ve Deniz Köken olurken, Bölge Müdürü ise M. Özer Özcan oldu. Denetim Kurulu Savaş Mahsereci ve Nursal Çakıroğlu’ndan oluştu. Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda Vali Yerlikaya’nın başkanlığında yapılan olağan genel kurula Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu katıldı. Genel kurulda OSB’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Nakıboğlu, OSB’de arıtma, enerji, altyapı, çalışmalarını Gaziantep’e yakışır biçimde hayata geçirdiklerini anlattı.
1 MİLYON KİŞİYE AŞ VE İŞ KAPISI
Gaziantep’in her geçen gün el birliği ile çalışarak çıtasını yükseltmeye devam ettiğini belirten Başkan Nakıboğlu, “Gaziantep uyum içerisinde ve sanayileşme anlamında Türkiye’ye örnek gösteriliyor” dedi.
Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda Gaziantep’in lokomotif görevi üstlendiğini ve bu anlamda örnek bir şehir olduğunun altını çizen Nakıboğlu, “Organize Sanayi Bölgemizde şuanda 850’den fazla firmamız ve 130 bin çalışanımız bulunuyor. 5. Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte çalışan sayımız 200 bini bulacak ve ortalama 1 milyon kişiye aş ve iş kapısı olacaktır” diye konuştu.
Nakıboğlu 1960 yılından buyana ticaret hayatının içinde. Uzun yıllardır Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Cahit Nakıboğlu, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun 11. Olağan genel kurulunda da başkan seçilmişti.