Elazığ’da 39. Turizm Haftası etkinlikleri kapmasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Elazığ’ın geçmişten günümüze fotoğraflarının olduğu resim sergisi açtı.
Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde açılan sergiye İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığ İl Halk Kütüphane Müdürü Ahmet Pirinçci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, ”Turizm Haftası etkinliklerimiz içerisinde bugün tanıtımın olmazsa olmazlarından olan Elazığ’ın fotoğraflarıyla ilgili sergimizi açtık. Elazığ’la ilgili fotoğraflarımız yüksek çözünürlükte ve çeşitli fotoğraflarımız var. Bu da geçtiğimiz yıllarda yaptığımız fotofest projesinde elde ettiğimiz çok yüksek çözünürlükte ve çok kalite ustalarımızın çektiği fotoğraflardan oluşmaktadır. Önceden gerek basacağımız kitaplarda, dokümanlarda oluşturacağımız posterlerde yeterli fotoğraf bulmakta zorlanırdık. Şimdi son derece gerekli fotoğraflarımız var. Elazığ’ın dışında da isteyen kurumlara telif haklarına riayet etmek suretiyle gönderiyoruz. Elazığ’ın tanıtımında önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bugün o çalışmayı hatırlatmak için ve bu güzel Elazığ tarihiyle insanlarımızı baş başa bırakmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz sergimizde halka açık şekilde Salı gününe kadar devam edecektir” dedi.
Etkinliklerin Elazığ’ın turizm kapmasında tanınmasında ve tanıtılmasında önemli bir yer edindiğini dile getiren Öztürk, ”Bir önemli etkinliğimizde 17 Mayıs’ta Hazar Baba Dağı’na doğa yürüyüşümüz olacaktır. Burada hem insanlarla güzel bir ün geçirmekle birlikte, ülkemizin en güzel doğal köşelerinden biri olan Hazar Gölü’nün ve 2347 metre yüksekliğindeki Hazar Baba Dağı’nı ve kayak merkezini insanlarımızla birlikte bir kere daha görmek ve onları paylaşmak üzere orada bulunacağız. Elazığ turizmi için olmazsa olmaz bir mekan ve ben tüm hemşerilerimizi şimdiden davet ediyorum. Ücretsiz araçlarımız Elazığ Öğretmenevi önünden kalkacaktır” şeklinde konuştu.
Serginin açılışının ardından katılımcılar vatandaşlarla beraber sergiyi gezdi. Sergi sonrası tüm katılımcılara Elazığ’ın kültürünü anlatan materyaller dağıtıldı.