Asgari ücretle çalışanlar her yıl yapılacak asgari ücret toplantısını merak ediyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı görüşmeleri için tarih her geçen gün biraz daha yaklaşıyor. Toplantı tarihi belli oldu mu? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

ASGARİ ÜCRET YILLIK BELLİ OLUYOR

Her yıl açıklanan asgari ücret, vatandaşın yıllık maaşını ifade ediyor. Toplantı sonrasında belirlenen rakam, milyonlarca asgari ücretlinin yeni maaşı oluyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2019 yılının sonunda yapılan toplantı sonunda verilen kararla, yüzde 15 zam yapılmış, ücret 2324 TL olarak açıklanmıştı.

HÜKÜMETTEN 75 TL

Asgari ücret toplantısı sonrasında rakamın 2250 TL olarak belirlendiği ve hükümetin 75 TL'lik desteğiyle birlikte zammın 2324 TL olarak belirlendiği ifade edilmişti.

2021 ASGARİ ÜCRET

2020 yılının asgari ücretinin belirlendiği toplantı sonrasında 2021 asgari ücret açıklamasında bulunan Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullanmıştı:

"TİSK Temas etmek istediğim, bu asgari ücreti konuşurken, ülkemizdeki iş yeri sayıları ve iş veren ölçeklerini de konuşmamız gerektiğine, buna dair gelecek sene konuşurken, bu dağılımların iş veren sayılarımızı, sigortalı sayılarımızı ne kadar etkileyebileceğini de konuşmamız gerektiğini söylüyorum. 100'ün altında çalışanı olan iş yeri sayımız %99'u temsil ediyor iş yerlerimiz. Bu sayıların dengesi asgari ücret belirlemede temel kriterlerimizden. Bu sene işçi ve işveren konfederasyonlarıyla konuştuğumuz zaman biz her zaman çözümü kolaylaştıracak bir ortamda olmayı önemsiyoruz. Fakat ben inşallah gelecek sene bu masada her iki taraf bu konuda bana söz verdi. İki taraf kendi aralarında anlaşacaklar bunun üzerinden konuşacağız. Asgari ücret devletin anlaştığı rakam değil aslında, asgari ücret iş veren ve işçinin anlaştığı bizim de kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi"

2021 ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI

Asgari ücret toplantıları Aralık ayı içinde başlayacak. Ücret zammının 22-23 ya da 28 - 29 Aralık tarihlerinde açıklanması bekleniyor. İlk toplantının ise 3 Aralık tarihinde yapılması öngörülüyor.