Eğitim Bir-Sen’in yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.
Açılışa Eğitim Bir- Sen Kayseri Şubesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Aydın Kalkan, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Eğitim Bir-Sen kurucusu merhum Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan ve sendika üyeleri katıldı.
Açılışta konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Aydın Kalkan, ”14 Şubat 1992 tarihinde şair, yazar, mütefekkir ve Yedi Güzel Adamdan biri olan Mehmet Akif İnan’ın 14 arkadaşıyla birlikte kurduğu Eğitim Bir-Sen, tarihin şanlı bir mücadele destanı olarak kaydedeceği 23 yılı geride bırakmış bulunuyor” Kuruluşunu kamuoyuna açıkladığı deklarasyonunda çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde bir sendikal mücadeleyi kuşanmakla birlikte Türkiye’nin ve dünyanın siyasal ve sosyal meselelerine ilişkin yüksek duyarlıklı bir örgüt olacağını belirten Eğitim Bir- Sen’in 23 yıllık sendikal mücadelesi, kuruluş deklarasyonunda ifade ettiği bu çerçevede şekillenmiştir. Eğitim Bir- Sen, emek ve özgürlük mücadelesi şeklinde geçen 23 yılda, dünyanın herhangi bir köşesinde yaşanan bir acıyı yüreğinde hissetmiş, mazlum ve mağdurların en büyük sığınağı olmuştur” dedi.
Kalkan ayrıca, “Eğitim Bir-Sen, 23 yılda ortaya koyduğu atak, kararlı, ilkeli ve tutarlı sendikal mücadelesini, Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması, özgürlük alanlarının geri dönülemez biçimde alabildiğine genişletilmesi mücadelesine en büyük sunma doğrultusunda ortaya koymaya; ‘Zulme rıza zulümdür’ anlamında dünyada sergilenen zulümlere dur demeye devam edecek, mazlum ve mağdurların en büyük sığınağı olmayı daima sürdürecektir” diye konuştu.
Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan ise Kayseri’de yeni imkanlara sahip sendikaların olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün sendikacılığımızın ve Eğitim Sen’in önünde önemli bir görev vardır. Türkiye son 12 yıl içinde birçok alanda büyük değişimler gösterdi. Maddi bir gelişme var ve bu gelişme hepimizi belirli ölçülerde etkiledi. Fakat bizim asıl yapmamız gereken maarif şahsındaki gelişmelerdir. İnsan yetiştirme konusunda kaydedeceğimiz gelişmelerdir. Dolayısıyla eğitim sendikalarımız eğitim reformu için bundan sonra daha fazla mesai sarfetmek durumundadır.”
Eğitim Bir-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan’ın kardeşi Ahmet İnan da, “Mehmet Akif İnan’ın davasına sahip çıkan gerçek kardeşlerim sizlersiniz. Akif İnan şair, yazar, eğitimci, düşünürdür fakat bunun ötesinde kalıcı ve davasına sahip çıkan en güzel eserlerinden birisi de Eğitim Bir- Sen ve haliyle Memur- Sen olmuştur. Bu davaya sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.