Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Suphi Altındöken’e boşanma davası açan eşi Neslihan Altındöken’e baro ve komisyonun sahip çıktığı haberlerini yalanlayarak, komisyon başkanı Avukat Ebru Çatıkkaş’ın, Altındöken’in velayetini şahsi olarak aldığını bildirdi.
Şubat ayı içerisinde vahşi bir şekilde katledilen Özgecan Aslan’ın katil zanlılarının yargılandıkları davanın ilk duruşması 12 Haziran 2015 Cuma günü Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Bu dosyada sanık olarak yargılanacak olan Suphi Altındöken’in eşi Neslihan Altındöken kocası aleyhine boşanma davası açmak için Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Ebru Çatıkkaş’a ziyarette bulundu. Neslihan Altındöken hakkında verilen takipsizlik kararının kesinleşmesinden sonra Av. Ebru Çatıkkaş, Neslihan Altındöken’in vekaletini şahsi olarak aldı.
Adana Barosu’nun ve Kadın Hakları Komisyonu’nun Neslihan Altındöken’e yönelik bir sahiplenmesi ve desteği bulunmadığı bildirildi. Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bizim desteğimiz aldığı bir davadan dolayı meslektaşımız ve ayrıca Kadın Hakları Komisyonu Başkanımız Av. Ebru Çatıkkaş’a yapılan tehditten dolayıdır. Bu nedenle baromuzun ve komisyonumuz tehdit alan meslektaşımıza destek olarak yanında yer almaktadır. Neslihan Altındöken’in boşanma davasındaki vekillik bireysel bir vekilliktir. Ne baro yönetimimiz ne de Kadın Hakları Komisyonumuzda Neslihan Altındöken’in avukatlığını yapma ve onu sahiplenme gibi bir olgu düşünülmemelidir. Bu anlamda kamuoyuna yanlış yansıyan ve çarpıtılarak aktarılan Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun Neslihan Altındöken’e sahip çıktığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun sahip çıktığı olay öncelikle meslektaşımıza takip ettiği dava dolayısıyla yapılan somut tehdit ve Özgecan Aslan davasında sanıkların adil yargılanma ilkesi çerçevesinde gerekli cezaları almasıdır.”