14 yıl boyunca annelik özlemi çeken Hayriye Tank, Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ ne başvurdu, diyete başladı ve 14 yıl sonra bebek sahibi oldu.
31 yaşındaki Hayriye Tank, anne olma hayallerine veda edecekken doktorunun önerisiyle başladığı diyet ve spor sayesinde fazla kilolarını vererek hamile kaldı. Sağlıklı bir kız bebek dünyaya getiren Tank, “çok mutluyum, bana hayatımın sürprizi oldu” dedi.
İzmir’de yaşayan Hayriye ve Ali Sönmez Tank çifti 2001 yılında dünya evine girdi. Bir yıl boyunca bebekleri olmayan çift Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı’na başvurdu. Hormon tedavisi başlanan Hayriye Tank tedaviye yanıt vermeyince doktoru kilo vermesini önerdi. Tank, tedaviyi bırakarak spora başlayınca kilo vererek hamile kaldı. Ancak verdiği kilolar yeterli olmayan Tank fazla kilolarına bağlı olarak kan şekeri yükselince bebeğini düşürdü. Tekrar hamile kalamayan Tank, tüp bebek yaptırmak için bu kez Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. 2 kez aşılama tedavisinin ardından gebe kalan Tank 2 aylıkken tekrar bebeğini düşürdü. Anne olma mücadelesinden vazgeçmeyen Hayriye Tank’a daha sonra 3 kez daha tüp bebek yapıldı. Tüp bebek tedavisinden sonuç alamayınca tüm tedavileri bırakıp diyetisyen kontrolünde spora ve diyete başladı.15 kilo vererek 90 kilodan 75 kiloya düşen Tank, anne olma hayallerine veda edecekken hamile kaldığını öğrendi. Geçtiğimiz günlerde sezeryanla doğum yaparak 3500 gr ağırlığında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.
14 yıl sonra Baba olan Ali Sönmez Tank, “Artık yaşama amacımız var. Başta doktorumuz olmak üzere tedavi sürecinde emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.
Bu süreçte Hayriye Tank’ın takibini yapan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Deniz Öztekin, “Hastamızın fazla kilolarından dolayı hamilelik sürecinde kan şekeri yükseliyordu bu da düşüğe neden oluyordu. Bizim kontrolümüz altında diyet ve sporla kilo veren hastamıza gebelik döneminde de insülin tedavisi uyguladık. Sorunsuz bir hamilelik geçiren hastamız, 14 yıllık bekleyişin ardından bebeğini kucağına aldı” dedi.