Çalışan anneler çocuklarını, işyeri sahipleri ise ofislerini cep telefonlarından veya internetten her zaman izleyebilecek ve onlarla konuşabilecek.
Cnet, teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak özellikle çalışan annelerin bütün sıkıntılarını ve endişelerini yok edecek SpotCam adında yeni bir ürün geliştirdi.
CNET yetkilisi Serkan Karamahmutoğlu, SpotCam, HD Wi-Fi video kamerası, 2 yönlü ses alıcısı ve gece görüşü özelliği ile ev ve işyerlerini 7/24 kayıt altında tutabilen profesyonel bir görüntü kayıt cihazı geliştirdiklerini belirtti. SpotCam sayesinde annelerin evde değilken bebeklerini, yöneticilerin ise işyerlerini izleyebileceklerini, seslerini duyabileceklerini ve hatta onlarla konuşabileceklerini vurgulayan Karamahmutoğlu, kameranın harekete duyarlı ve gece görüşü olması nedeniyle, bebek uykusunda sağdan sola dönerken bile bildirdiğini ve telefondan izleme imkanı sunduğunu söyledi.
Cloud desteği ile istenildiği kadar kayıt yapılabildiğini ve geriye dönük izlenebildiğini belirten Serkan Karamahmutoğlu, “Piyasadaki benzer ürünlerde geriye dönük izleme ve depolamaların oldukça pahalı. SpotCam ise 1 gün öncesine kadar izleme imkanını ücretsiz olarak sunuyor” dedi.
Karamahmutoğlu ayrıca, küçük ve kablosuz olması nedeniyle cihazın istenen yere yerleştirilebildiğini ve kolaylıkla kurulabildiğini, video kayıtlarının ise yüksek güvenlikli bulut sunucusuna şifrelenerek kaydedildiği için görüntülerin çalınma ve silinme riskinin olmadığını sözlerine ekledi.