Barış ve eğitime dikkat çekmek için İstanbul’dan 29 Mart’ta bisikletiyle yola çıkan B Milli Takım sporcusu Meriç Şehit, Marmaris’e ulaştı.
İstanbul Beylikdüzü’nden eğitim ve barışa dikkat çekmek amacıyla bisikletle 74 bin kilometre kat etmek için yola çıkan sporcu Meriç Şehit, Marmaris’te mola verdi. Tur boyunca 4 ülke, 76 il, 489 ilçe ve bin 436 köy gezecek milli sporcu, turu 540 günde tamamlarsa Guinness rekorlar kitabına girecek.
Beylikdüzü Belediyesi ve ERA kolejlerinin ana sponsorluğunda çıktığı turda bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekmek istediğini belirten Şehit, “İstanbul’dan başladığım 74 bin kilometrelik turu 540 gün içinde yapmak hedefiyle yola çıktım. Eğer bunu başarabilirsem, ülkesi içinde 74 bin kilometreyi tamamlamış tek bisikletçi olacağım ve rekorlar kitabına gireceğim.Tabii öncelikle amacım rekor kırmak değil, insanları rekor kırdım diye bisiklet sporuna teşvik etmek” şeklinde konuştu.
“FRANSIZ BİSİKLETÇİNİN ÖLÜM ACISINI YAŞIYORUM”
Meriç Şehit, geçtiğimiz aylarda Marmaris’e gelirken Taşhan mevkiinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Fransız bisikletçi Christian Jean Auguste Niaffe’nin ölümüne çok üzüldüğü ve hala acısını taşıdığını dile getirerek şunları söyledi:
"Fransız bisikletçinin 40 ülkeyi dolaştıktan sonra ülkemizde trafik canavarının kurbanı olması bizleri gerçekten çok üzdü. Ben İstanbul’da bulunuyordum bu acı olay meydana geldiğinde. İstanbul’daki bisikletçi arkadaşlarımız destek için Marmaris’e gelmişti. Bizim isteğimiz trafikte fark edilmek. Yanımızdan geçerek rüzgarları ile bile ölüm tehlikesi yaşayabiliyoruz."