İbrahim YILDIZ, İstanbul-

İtalya'da düzenlenen U20 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda Fransa'yı yenerek üçüncü olan Türkiye Ümit Milli Basketbol Takımı yurda döndü.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla saat 14.45'de Roma'dan İstanbul'a gelen Ümit Milli Basketbol Takımı oyuncuları, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milli takım oyuncular, Türkiye'ye madalya ile dönmekten dolayı mutlu olduklarını söylediler.



ÜMİT MİLLİ BASKETBOL TAKIMI BAŞ ANTRENÖRÜ TANER GÜNAY: ''ÇOK İYİ BİR FRANSA MAÇI OYNADIK''

U20 Avrupa Şampiyonası'na sıkıntılı başladıklarının altını çizen Ümit Milli Basketbol Takımı Baş Antrenörü Taner Günay, "Yarı final maçını kaybettik ama üçüncülük dördüncülük maçına takımımız tecrübesi, iyi arkadaşlığı, organizasyonu, kendi aralarındaki özel insanların çok olması nedeniyle iyi hazırlandılar. Kaptanımız Kartal, onları çok güzel toparladı ve mental halde bir araya getirdi. Çok iyi bir Fransa maçı oynadık. Yaptığımız bütün hazırlıklar tuttu ve bir madalya getirdik. Bu turnuvaya hazırlanırken normal bir süreç geçirmedik. Dünya Şampiyonası ile aynı tarihe denk gelince 1996 doğumlu 5 oyuncumuzu turnuvaya bir gün önce getirdik onlarda bize çok uyum sağladılar ve çok iyi reaksiyon verdiler. İyi bir katkı aldık onlardan" dedi.



KARTAL ÖZMIZRAK: ''OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÜÇÜNÇÜ OLDUK''

Türkiye'ye üçüncülük madalyasıyla dönmekten büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Takım kaptanı Kartal Özmızrak, "Geçen sene Avrupa şampiyonu olarak tamamladığımız turnuvada sene bu sene üçüncü olarak döndük. Kampın başında olumsuzluklarla karşılaştık. Yarı finalde kaybettikten sonra toparlandık, üçüncülük madalyasını aldık mutluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI