Malatya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için doğal yaşam alanı oluşturuyor. Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Yeniköy bölgesindeki 129 dönümlük bir alan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanı olarak düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Orman İşletme Müdürlüğü’nden 49 yıllığına kiralanan alanda; idari ve sosyal binaların yanı sıra, poliklinikler, ameliyathaneler, karantina bölmeleri, yavrulu anne bakım bölümleri, ameliyat sonrası bakım bölümleri ile birlikte hayvanların rehabilitasyonları tamamlanana kadar veya sahiplendirilene kadar yaşamlarını sürdürebilecekleri temiz, sağlıklı ve doğal alanların olacağı belirtildi. Ayrıca doğal yaşam alanında, sahipsiz kedi ve tek tırnaklı hayvanlar için de ayrı bölümlerin yapılacağı ifade edildi.

49 yıllığına kiralanarak teslim alınan alan ile ilgili olarak proje çalışmalarının devam ettiği, oluşturulacak olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı sayesinde, sahipsiz ve başıboş hayvanların güvenli ve doğal bir ortama kavuşacağı belirtildi.