Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi Bursa Hayvanat Bahçesi'nde doğal ortamlarında yaşam süren lemurların doğum yapması herkesi sevince boğdu. Nesilleri tükenme tehlikesinde olan minik lemurlara, ‘Fındık’ ve ‘Badem’ adı verildi. Bakıcılarının üzerine titrediği minik yavrular, bir an olsun annelerinin sırtından inmedi. Özel beslenme programı tatbik edilen yavrular ve annelerinin sağlıklı ve iştahlı olmaları herkesi sevindirdi.



Geldiklerinde sadece 9 adet olan 7’si halka kuyruklu, 2’si kırmızı yakalı lemurların bugünkü sayısı ise 24’e ulaştı. İlk kez kamera karşısına çıkan yavru lemurlar, yaşananları şaşkınlıkla izlerken, diğer lemurlar ise verilen ikramları afiyetle yedi. Fındık ve Badem adındaki iki yeni lemura da grup tamamen sahiplenirken, anne lemurlar ise süt verimini artırmak için takviyelerle besleniyor.

Halka kuyruklu ve kırmızı yakalı lemurların aralarındaki tatlı sürtüşme ise onları hareketli ve zinde tutuyor. Daldan dala zıplayan lemurlar birlikte yaşamanın da keyfine varıyor.



Kendilerini görüntüleyen muhabiri de bakıcılarından ayırt etmeyen lemurlar, sıcak tavırları ile dikkat çekti. İl kez kamera karşısına çıkan yavru lemurları görüntülemek isteyen kameramanın sırtına çıkan lemurlar adeta poz verdiler. Yavruların ortama ayak uydurmasının kısa süreceğini belirten Bursa Zoo yetkilileri, "Şu an hayvanlarımız burada oldukça iyi bakım ve beslenme koşullarına sahipler. Son bir ayın içerisinde de iki tane yavrumuz dünyaya geldi. Onlara şu an gözümüz gibi bakıyoruz. İnşallah bu aile bu şekilde genişleyecektir" dedi.
İHA