Canik’te Ramazan Günleri etkinlikleri tüm sıcaklığıyla sürüyor.
Her gün farklı programın yer aldığı etkinliklerde binlerce kişi Ramazan’ın birleştiriciliğini yaşarken, Başkan Osman Genç, halka yemek dağıtıyor, onlarla iftar açıyor.
Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Günleri etkinlikleri oldukça renkli geçiyor. Yoğun ilgi gören ve binlerce kişinin yer aldığı etkinliklerin 8. gününde "Game Of Gölge" ve "Kum Sanatı" gösterileri izleyenleri büyülerken, Grup Gülçiçek de seslendirdiği birbirinden güzel ezgi ve ilahilerle kulakların pasını sildi.
YEMEK DAĞITTI, İFTARINI AÇTI
İftar öncesinde kazanın başına geçen Başkan Osman Genç, kepçeyi eline aldı, vatandaşlara yemek dağıttı. Daha sonra birlik ve beraberlik fotoğrafının en güzel şekilde yansıdığı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda kurulan iftar masalarını dolaşan ve sohbet ettiği vatandaşlara hayırlı iftarlar dileyen Başkan Genç, iftarını da binlerce kişiyle birlikte açtı.
BÜYÜLEYEN GÖSTERİLER
İftar sonrasında ise, her gün birbirinden güzel Ramazan Günleri etkinliklerinin yer aldığı sahnede bu sefer "Game Of Gölge" ve "Kum Sanatı" gösterileri büyük beğeni topladı. 2011 Türkiye Güzel Yazı Yazma (Hat) Sanatı Şampiyonu Oğuz Kızık, yaptığı birbirinden ilginç kum sanatı gösterisiyle binlerce kişiyi kendine hayran bıraktı. Ardından sahneye çıkan "Game Of Gölge" ekibinin yaptığı gölge oyunu gösterisi de büyük beğeni kazandı. Ayrıca Grup Gülçiçek de seslendirdiği ezgi ve ilahilerle geceyi süsledi.
BİRLİK-BERABERLİK ÖRNEĞİ
Sosyal belediyecilik anlayışları gereği vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Burada her gün güzel bir birlik ve beraberlik örneği sergileniyor. Aslında yürekler birlik oluyor. Ramazan’ın bütün güzelliklerinin yaşandığı iftar yemeklerinde bunun en güzel örneğini hep beraber yaşıyoruz. Aslında sadece Ramazan’a özgü değil, yılın tamamını kapsayan bir anlayışla hizmet ediyoruz" dedi.