Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Temel ve Hazırlayıcı Aday Memur eğitimleri başarıyla sonuçlandı.

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aday Memur Eğitim Komisyonu Başkanı İl Müdür Yardımcısı Fahri Kuş, üye İl Müdür Yardımcısı Mustafa Topaktaş ve üye Şube Müdürü F. Ferdağ İnal tarafından yürütülen Temel ve Hazırlayıcı Aday Memur eğitimleri başarıyla sonuçlandı.

Temel Eğitim kapsamında aday memurlara, devlet memurlarının ortak vasıfları ile ilgili bilinmesi gereken bilgilerin verildi. Hazırlayıcı eğitim kapsamında ise aday memurların atandıkları kadro ve görevleri dikkate alınarak bu görevlerin yürütülmesi için gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması ve görevlerine intibakının sağlanması hedeflendi. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 55. Maddesinde yer alan ’’Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik’’ gereği kurum ve kuruluşlardaki aday memurlara yönelik gerçekleştirilen eğitimler sonucu yapılan sınavlarda başarılı olan aday memurlar staj dönemi başlayacak.