Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, "Ödemiş’in 21 yıllık hayali" olarak adlandırdığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde (Ödemiş OSB) kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan altyapı ihalesininin dün Ankara’da yapıldığını söyledi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yöre ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Ödemiş OSB’nin faaliyete geçmesi konusunda alt yapı ihalesinin gerçekleştiğini belirtirken seçim sürecinde Ödemişlilere verdiği sözleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Badem’in verdiği bilgilere göre, Ödemiş OSB’nin kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan ihalesi dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapıldı. Açık eksiltme usulü ile yapılan ihaleye beş firma katıldı. Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ile birlikte Ankara’da yapılan ihaleye katılan Badem şunları söyledi: “Organize sanayi bölgemizin faaliyete geçmesi konusunda bir yıldır yaptığımız çalışmanın sonuçlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İlk olarak İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) aldığımız destek ve girişimlerimiz sonucunda alt yapı ihalesinin Bakanlığımız tarafından yapılması, bölgemiz için önemli bir gelişmedir. Beş firmanın katıldığı alt yapı ihalesi yüzde 41 kırımla gerçekleşti. İhale ile ilgili gerekli prosedürler gerçekleştikten sonra 21 yıldır atıl durumda bulunan ve vatandaşlarımızın yapılması konusunda ümidi kaybettiği Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar başlayacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız.”