Çukurova Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla ilkini geçen yıl yaptığı En Güzel Köpek Yarışması’nı ikinci kez düzenledi.
Çukurova Belediyesi tarafından Doğal Park Amfi Tiyatro’da bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen En Güzel Köpek Yarışması’na yoğun ilgi gösterildi. Çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmaya 100 civarında köpek katıldı. Bazı köpeklerin rengarenk giysileri maharetleri ve aldıkları komutları harfiyen uygulamalarıyla ilgi çekti. Etkinliği ailesiyle birlikte izleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ben bu kadar güzel ve çeşitli köpeği ilk kez bir arada görüyorum” dedi.
Bu tür etkinliklerin yaşam kalitesini artırdığını ve sokaktaki canlılara karşı kalıcı bir duyarlılık geliştirdiğine dikkat çeken Çetin, “Adana’da hayvan barınağı olan tek ilçe Çukurova ilçesidir. Buradaki küçük dostlarımız sahiplendirilmeyi bekliyor ama sahiden sahiplenecekseniz sahiplenin” diye konuştu.
Yarışmada büyük ırkta Erdem İçer (Labrador), Suat Özpolat (Aksaray Maraklı), Mustafa Can Ballıgüzel (Alman kurdu); küçük ırkta ise Arzu Dağgecen (Şivava), Epil Özyazgan (Boo) ve Feyza Durmaz (Pekines) köpekleriyle ilk üç dereceyi paylaştılar.