Bitlis’in Ahlat ilçesinde daha önceleri hobi olarak evinde başlamış olduğu el sanatlarında kendini daha iyi bir seviyeye getirmek için atölye açtı.
Çevresindeki arkadaşlarının el sanatlarıyla uğraşmalarından oldukça etkilendiğini ifade eden Ali Aşkın Akürek, açmış olduğu atölyesinde filografi, kalografi, boncuk işlemeciliği, hat sanatı, bakır işlemeciliği ve maket çalışmaları olduğunu söyledi. El sanatlarıyla uğraşan tanıdıklarının da bu konuda kendisine yardımcı olduğuna değinen Akürek, “Daha önceden çevremdeki tanıdıklarımın el sanatlarıyla uğraşmaları oldukça ilgimi çekiyordu. Zamanla evde bu tür el sanatı gerektiren işlerle uğraşmaya başladım. Yaptıkça da daha çok keyif aldım. Şimdide kendimi el sanatlarında geliştirmek için atölye açtım. Atölyeyi de yine benim gibi sanata merakı olan akrabam Ömer Bitici ile birlikte açtık. Boş zamanlarımda atölyede çalışma yapıyorum. El sanatlarıyla uğraşmaktan büyük bir keyif almaktayım. Şu anda atölyemde yapmış olduğumuz bazı ürünlerde bulunuyor. Yaklaşık 10 gündür açılan atölyemizi ara ara ziyaret edenler, yapılan ürünleri oldukça beğeniyorlar. Ayrıca taştan Ahlat’a özgü maketler üzerinde de çalışıyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağım açılışla birlikte yapmış olduğum tüm eserleri sergileyeceğim” dedi.
Ömer Faruk Bitici ise, el sanatlarına özel bir ilgi duyduğunu belirterek, eniştesiyle birlikte atölyede zaman geçirmekten oldukça mutlu olduğunu söyledi.