Türkiye'nin en yoğun ulaşım güzergahı TEM otoyolu, Kurban Bayramı öncesi yine uzun kuyruklara sahne oldu. İstanbul'dan yola çıkan tatilciler, dün geceden bu yana yoğun trafikte ilerlemeye çalışıyor.
Cuma akşamından yollara dökülenler, sabaha kadar yoğun trafikte bekledi. Uzun araç kuyrukları günün ilk ışıklarına kadar sürdü. 



Günün ağarmasıyla Cumartesi günü tatile çıkmak isteyenler kafile halinde yollara düştü ve TEM Otoyolu Düzce, Bolu Dağı mevkii ile Gerede çevresinde kilometrelerce kuyruk oluştu. Tatilcilerin yığılmasıyla trafik durma noktasına geldi, özellikle Gerede gişelerindeki Karadeniz Bağlantı Yolu'nda araçlar adım adım ilerleyebiliyor.



Bir başka yoğunluk noktası, TEM Otoyolu Kocaeli geçişi. Gültepe ve Korutepe tünellerinde ulaşımın iki şeride düşmesi nedeniyle uzun araç konvoyları oluştu.
TEM yerine D-100 Karayolu’nu kullanmayı tercih edenler de trafiğe takıldı. Kocaeli'nde D-100 Karayolu’nun İzmit ve Derince kesimlerinde de ulaşım kilitlendi. Özellikle kavşaklarda araçlar ilerlemekte zorlandı.
Trafikten bunalan insanlar ise yol kenarındaki tesisleri doldurdu.
Yoğunluğun Kurban Bayramı'nın ilk gününe kadar sürmesi bekleniyor. 
Eskihisar-Yalova iskelesi önünde de uzun kuyruklar var.
Dokuz günlük bayram tatili için yola çıkacaklara yetkililer çeşitli uyarılarda bulunuyor. Tatilcilerden araçlarının bakımlarını yaptırmaları, yorgun, uykusuz bir şekilde yola çıkmamaları, uzun sürecek olan seyahatlerde sık sık mola vererek dinlenmeleri, otoyollarda durarak mola vermemeleri isteniyor.