Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) üzerine genetik araştırma yapıyor.
CÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından sunulan TUBİTAK’a sunulan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalarında mikroRNA gen ekspresyon profillerinin araştırılması isimli proje kabul edildi.
Proje yürütücüsü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Serdal Arslan, proje araştırmacıları Prof. Dr. Mehmet Bakır ve Doç. Dr. Aynur Engin ile birlikte proje kapsamında yürütülen çalışmanın tüm hızıyla devam ettiğini ifade etti.
Proje kapsamında yüksek lisans ve doktora öğrencisine proje süresince burs verileceğini ifade eden Arslan, projenin başta Sivas olmak üzere birinci derecede tüm Kelkit Vadisi’nde yaşayan insanları etkileyen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı üzerine bir genetik araştırma olduğunu dile getirdi.
Arslan, proje kapsamında elde edilecek verilerin bireyler arasında hastalığın neden farklı seyrinin olduğu anlaşılmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, bununla birlikte proje sonuçlarının ilerde hastalığın tedavisine yönelik genetik olarak temelinde ilaç geliştirilmesi için bir veri kaynağı olmasının beklendiği söyledi.