ZONGULDAK (AA) - MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) atölyesinde yapılan "kazalı taşıma aracı" sayesinde yerin metrelerce altında meydana gelen iş kazalarında yaralananlar, raylı sistemle yer üstüne hızlı şekilde ulaştırılacak. 

TTK'nın 5 müessese müdürlüğüne bağlı ocaklarda çalışan binlerce madenci, işçi asansörleri ve ardından bindikleri "fayton" denilen demiryolu aracıyla ilerledikleri karanlık dehlizlerde zorlu koşullarda çalışıyor.

Maden ocaklarında meydana gelebilen göçük ve grizu patlamasının yanı sıra taş düşmesi, karbonmonoksit zehirlenmesi, metan gazı ve karbondioksit boğulması gibi kazalardan etkilenen işçilerin hızlı şekilde hastaneye ulaştırılması için de TTK tarafından çeşitli önlemler alınıyor.

Yerin metrelerce altında yaralının taşınmasında yaşanan zorlukların aşılması ve daha sağlıklı ulaşım imkanı sağlanması için vagondan yapılan "kazalı taşıma aracı", güç koşullarda kurtarma ekiplerine hız açısından da büyük kolaylıklar getiriyor. 

TTK Armutçuk Müessesesi Ocak Araba Tamirhanesi Servis Şefi Ali Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yer altında ilk kez kullanılan kazalı taşıma vagonunu hizmete aldıklarını söyledi. 

Madencilerin, işçi asansörüyle indikleri yer altında raylı sistemle üretim bölgelerine taşındığını anlatan Bayraktar, "Bu vagonlardan oluşan ulaşım sisteminin bakımını yapıp, gerektiğinde bunları yeniliyoruz. Maden işçilerimiz bu sistem sayesinde galeride 2-3 kilometrelik yolu yürümekten kurtuluyorlar" dedi.

Bayraktar, yeni yaptıkları "kazalı kurtarma aracı"nın da büyük kolaylıklar getirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kazalı olan arkadaşımızı eksi 500 kodundan itibaren yer üstüne çıkartmakta kullanacağımız araçta, ilk müdahalenin yapılabileceği donanım da mevcut. Diğer müessese müdürlüklerinde de bu araçlar yaygınlaştırılacak. Bunu tamamen kendi öz imkanlarımızla yaptık. İşçilerimiz yer altında kaza geçirdiğinde hemen bu aracımız devreye girerek yaralıların daha iyi koşullarda yer üstüne çıkarılması sağlanacak. İçerisinde yaralıya ilk müdahale de yapılabilecek. Bu da en az zararla kazanın atlatılmasına katkı sağlayacaktır."

Vagonun içindeki sedyenin hidrolik olduğunu anlatan Bayraktar, "İş kazasında yaralananların ocak içinde sedyeyle taşınması çok güç. Bunun önüne geçmek için işçi sağlığı ve iş güvenliğine uygun standartlardaki kazalı taşıma aracını yaptık. Böylece kazanın meydana geldiği en yakın bölgeye aracımızı gönderebiliyoruz" ifadesini kullandı. 

- "İş güvenliği için önemli projeler"

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez da eski vagonların atölyede yenilendiğini ve ülke ekonomisine kazandırıldığını belirtti.

Atölye personelinin iş güvenliğine yönelik projeler ürettiğini ve zorlu ocak koşullarına uygun araçlar tasarladığını anlatan Eşitmez, "Vagondan yapılan kazalı kurtarma aracı, yeraltının adeta ambulansı konumunda. Kaza yapan işçinin yer üstüne hem kısa sürede çıkabilmesine imkan tanıyor hem de ilk müdahalenin yapılacağı bir ortam sağlıyor. Örneği de başka yerde yok" diye konuştu.